30 Απρ 2014

Δίκη υπεξαίρεσης: Μήνυση Κούγια κατά Μπουτάρη

...για συκοφαντική δυσφήμιση του Μιχάλη Λεμούσια. 

Και όλες οι εξελίξεις της πολύκροτης δίκης.


Προφορική μήνυση υπέβαλλε σήμερα ο συνήγορος του πρώην Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια, Αλέξης Κούγιας. Χτες ο επιφανής δικηγόρος είχε προειδοποιήσει τον Δήμαρχο για την κίνηση αυτή, όταν ο τελευταίος έκανε λόγο "εγκέφαλο" της υπεξαίρεσης, κατονομάζοντας τον Μ. Λεμούσια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δύο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες της πόλης να κυκλοφορήσουν με πρωτοσέλιδα: "Εγκέφαλος ο Λεμούσιας" , τα οποία και προσκομίστηκαν ως αναγνωστέα στο δικαστήριο. Μάλιστα ο Αλ. Κούγιας έκανε λόγο για "παπαγαλάκια που βγάζουν μισθό μες το δικαστήριο". 

Η Χρύσα Αράπογλου συνέχισε την κατάθεση που είχε ξεκινήσει χθες και ούτε λίγο ούτε πολύ επανέλαβε όσα είπε ο Γ.Μπουτάρης περί "πάγκο του Λεμούσια". λέγοντας πως είχε υπερεξουσίες. Όταν ερωτήθηκε αν είχε αποδείξεις σχετικά ανέφερε πως ακουγόταν στην πόλη, το έλεγε όλος ο κόσμος κλπ, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένους μάρτυρες και στοιχεία. Το γεγονός προκάλεσε την αγανάκτηση της υπεράσπισης και ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου αναγκάστηκε πολλές φορές να διακόψει τη συνεδρίαση.


Η πρώην βουλευτής κατέθεσε πως το σύστημα ήταν "κλειστό" και δεν επιδεχόταν ελέγχου και πως κάθε φορά που υπέβαλλε σχετικές ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος την εξύβριζε και την απειλούσε, αποκαλώντας την "άσχετη με τους νόμους" ή "κοινή συκοφάντη" και λέγοντας "θα δεις τι θα πάθεις, θα σε πάω στα δικαστήρια".


 Η Χρύσα Αράπογλου καταφέρθηκε πολλές φορές εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα αλλά όποτε της ζητούνταν στοιχεία, κατέθετε πράγματα που δεν είχαν σχέση με την υπεξαίρεση όπως η υπόθεση του οικοπέδου. 

Ο Αλέξης Κούγιας έθεσε υπό αμφισβήτηση κάποιες δηλώσεις της μάρτυρος και κυρίως τις αναφορές της σε δημοσιεύματα του τύπου, αφού όπως έιπε ο διευθυντής της εφημερίδας ήταν σύζυγός της. Η ίδια, αν και ο πρόεδρος του δικαστηρίου θέλησε να την προστατέψει λέγοντάς της να μην απαντήσει στην ερώτηση, είπε πως έχει χωρίσει εδώ και 23 χρόνια με τον Μιχάλη Αλεξανδρίδη όμως διατηρούν καλές σχέσεις ενώ τόνισε πως πολιτικά δεν ταυτίζονται αφού όπως είπε χαρακτηριστικά "Αυτός ψηφίζει ΕΛΙΑ, εγώ όχι, αυτός ψηφίζει Μπουτάρη, εγώ όχι".

Για τον πρώην Δήμαρχο η εξεταζόμενη μάρτυρας είπε "Δεν ακούσατε από το στόμα μου ότι ο Δήμαρχος υπεξαιρούσε, είπα ότι υπήρχε ένα σύστημα κλειστό και πολυπλόκαμο...". Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος την διέκοψε λέγοντάς της πως το Δικαστήριο κουράζεταιμε πολιτικές και δημοσιογραφικές αναλύσει. Τελικά ερωτώμενη αν πιστεύει ότι πήρε χρήματα είπε "Δεν ξέρω πού πήγαν τα χρήματα" ενώ σε ανάλογη ερώτηση απάντησε πως δεν γνωρίζει αν ο Παπαγεωργόπουλος είχε επαφές με τον Π. Σαξώνη.

ΚΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη