Δήλωση Χάρη Παπαγεωργίου για την ακύρωση του συνδυασμού του από το Πρωτοδικείο

4 Μαΐ 2014

Με αφορμή τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου (εδώ) που ακυρώνει την υποψηφιότητα του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ψηλά» στις εκλογές για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χάρης Παπαγεωργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σε πρόσφατη συνέντευξή μου δήλωσα πως οι «πολίτες δεν θα ψηφίσουν ότι τους υποδεικνύουν τα γκάλοπ», τα οποία διαστρεβλώνουν σε μεγάλο βαθμό τις τάσεις του εκλογικού σώματος σχετικά με την πρόθεση ψήφου. Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει και για το γκάλοπ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία όλων των περίεργων καταστάσεων που βιώνω ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης όπως και συνολικά όλος ο Συνδυασμός μας «Θεσσαλονίκη Ψηλά».
Το ποσοστό του 10% και η 3η θέση που μας χάριζαν εκείνη τη στιγμή οι συμπολίτες μας πίσω από το φιλοκυβερνητικό δίπολο «Μπουτάρης-Καλαφάτης», μάλλον ενόχλησε πολλούς και η μέχρι τότε συμπάθεια προς το πρόσωπο μου και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, μετατράπηκαν σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.
Τα όσα συνέβησαν ακόμη και την ημέρα της κατάθεσης της υποψηφιότητας μας, ήρθε να επιβεβαιώσουν τους φόβους μας σχετικά με την αντιμετώπιση που θα έχουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την απόφαση της 3ης Μάιου με την ακύρωση της υποψηφιότητας του συνδυασμού μας.
Μάλλον τα κωλύματα εκλογιμότητας της υποψηφιότητας Μπουτάρη ήταν ελάσσονος σημασίας μπροστά στα. γραφειοκρατικά «εγκλήματα», σχετικά με την κατάθεση των έγγραφων προϋποθέσεων που κατέθεσαν οι απλοί εργαζόμενοι συνυποψήφιοι μας. Σαν Συνδυασμός θα κινηθούμε στα πλαίσια της νομιμότητας και θα προβάλουμε με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό μιας πρωτοφανούς απόφασης για τα εκλογικά δεδομένα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας».


δείτε γιατί αποκλείστηκε ο Χάρης Παπαγεωργίου εδώ
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη