23 Μαΐ 2014

Χαμός στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης μετά την αποκάλυψη ότι η διοίκηση ήξερε ότι 307 συμβασιούχοι έπρεπε να σταματήσουν να δουλεύουν αφού έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά τους το κράτησε κρυφό.


Οι ίδιοι οι συμβασιούχοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να αποκαλύψουν με ονόματα και διευθύνσεις ποιος από τη διοίκηση τους πίεσε και ποιος τους έδινε προεκλογικά φυλλάδια να μοιράζουν.
Κάποιοι από αυτούς ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιήθηκαν και ως εκλογικοί αντιπρόσωποι της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑς στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.

Στην προσπάθεια κατευνασμού έχει εμπλακεί και ο δικηγόρος Χρήστος Νικολιτσόπουλος στον οποίο κατέφυγαν οι συμβασιούχοι μετά την επιτυχία του να κερδίσει τη δίκη των προηγουμένων. Ο κ.Νικολιτσόπουλος προσπαθεί να τους πείσει ότι υπάρχουν και άλλα δικονομικά μέσα για να επιστρέψουν έστω προσωρινά στη δουλειά τους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι ίδιοι οι πρώην συμβασιούχοι όμως είναι εξαιρετικά καχύποπτοι αφού έχουν πληρώσει περίπου ένα μισθό για το θέμα τους. Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, ο δήμαρχος κάλεσε πριν από λίγη ώρα τα προεδρία των συλλόγων των εργαζομένων. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση για να αποφασίσουν τι θα πράξουν σήμερα το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας.

Το θέμα ξεκίνησε από ανακοίνωση την οποία εξέδωσε νωρίτερα, αποκαλύπτοντας το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη