7 Μαΐ 2014

Ας τους μαυρίσουμε να τελειώνουμε …

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την επωδό «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» από υπουργούς και βουλευτές που ανήκουν σε κόμματα, τα οποία κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο επί 40 χρόνια. Το λένε για να δείξουν ότι αυτοί δεν είναι κλέφτες, ότι δεν έχουν απομυζήσει τον ιδρώτα του ελληνικού λαού σαν κάτι άλλους που είτε βρίσκονται στη φυλακή είτε είναι καθ’ οδόν προς αυτήν.
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


[Τη διακοσιοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της μήνυσης της ΧΑ για την τρύπα στα Ταμεία του ΠΑΣΟΚ, πληροφορήθηκα ότι ο εισαγγελεύς επεμβαίνει. Δωδέκατη ημέρα, λοιπόν, από την είδηση για την έναρξη ποινικής διαδικασίας διερεύνησης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μέχρι την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος με την ελπίδα να διαψευσθώ. Βρισκόμαστε τώρα στη διακοσιοστή δωδέκατη ημέρα από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, στην εκατοστή πεντηκοστή έβδομη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου και στην εικοστή πρώτη από τη μηνυτήρια αναφορά τού Γ. Καρατζαφέρη για όσα λέει κάποιος Μπαλτάκος για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις. Τί συνέβη; Εξακολουθούν να μην τηλεφωνούν οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].
Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την επωδό «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» από υπουργούς και βουλευτές που ανήκουν σε κόμματα, τα οποία κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο επί 40 χρόνια. Το λένε για να δείξουν ότι αυτοί δεν είναι κλέφτες, ότι δεν έχουν απομυζήσει τον ιδρώτα του ελληνικού λαού σαν κάτι άλλους που είτε βρίσκονται στη φυλακή είτε είναι καθ’ οδόν προς αυτήν.
Η απάντηση είναι: «Ασφαλώς και δεν είσθε ίδιοι. Είσθε ολόιδιοι. Ίδιοι κι’ απαράλλαχτοι». Όχι επειδή έχετε φάει και σεις, πράγμα που αγνοούμε, επειδή δεν έτυχε να κελαϊδήσει κάποιο πουλάκι ή να παραπέσει κάποιο χαρτάκι, αλλά επειδή έχετε κατά καιρούς συνταχθεί με αυτούς που αποδειγμένα τα άρπαξαν κατά το κοινώς λεγόμενο.
Αν δεν ήσασταν ολόιδιοι δεν θα ψηφίζατε διατάξεις που αθωώνουν όλα τα λαμόγια που έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής η Δικαιοσύνη και τα σφυροκοπά ανελέητα.
Μετά τους τραπεζίτες που δάνειζαν τα κώματά σας, μετά τα λαμόγια όλης της διοικητικής ιεραρχίας που σκόρπαγαν το δημόσιο χρήμα χωρίς να τηρούν τον νόμο, μετά τους αρμοδίους του ΟΑΕΕ που εξαφάνισαν € 111 εκ. έρχεται η σειρά των ναυπηγείων, των αμυντικών συστημάτων και πάει λέγοντας να αναβαπτισθούν εις την κολυμβήθραν του Σιλωάμ. Γιατί όχι και των τρωκτικών του Ταμείου του ΠΑΣΟΚ;
Το έχω γράψει και το ξαναγράφω. Ψηφίστε μια διάταξη να τελειώνουμε μ’ αυτό το παραμυθάκι. Να μην ασχολείται και η Δικαιοσύνη με τα λαμόγια και χάνει πολύτιμο χρόνο. Ας ασχοληθεί με τον κυρ-Γιώργο που έβρισε την κυρά-Μαρίκα και με την κυρά-Κατίνα που διέδωσε ότι η κυρά-Ευθυμία ήταν στα νιάτα της ιερόδουλος. Άντε και με μερικές δεκάδες χιλιάδων φορολογουμένων που οφείλουν € 5.000 στο Δημόσιο. Ιδού η διάταξη που πρέπει να ψηφίσετε:
«Ουδέν αδίκημα διαπράττει όποιος διασπαθίζει ή ενθυλακώνει δημόσιο χρήμα καθ’ οιονδήποτε τρόπο».
Και παρακαλώ να απαιτήσετε να έλθει το νομοσχέδιο προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ένα άρθρο, ώστε μετά να παραπονείσθε πως δεν είχατε χρόνο να το μελετήσετε σε βάθος. Αγαλβάνιστα δοχεία εκ ψευδαργύρου.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος
Υ.Γ. Ξαναρωτάω: μήπως όλη αυτή η πρεμούρα για τη νομοθετική αθώωση των λαμογίων είναι η καλλίτερη δημοσκόπηση που δείχνει ότι η συγκυβέρνηση καταρρέει με πάταγο, εξ ου και σπεύδει να τακτοποιήσει τα παιδιά της; Όπως έκαναν τα κώματα εξουσίας την τελευταία στιγμή πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση διορίζοντας τους «ημετέρους» ενόψει διαφαινόμενης ήττας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη