7 Μαΐ 2014

Ξανθός: "Ανύπαρκτο το έργο τους"

- Για απουσία έργου αλλά και για αγνομωσύνη προς την Παράταξη του κατηγόρησε τον "Τζιτζι" ο Ιωαννίδης.

Την παντελή απουσία έργου της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε το βράδυ της Τρίτης ο Γιάννης Ιωαννίδης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» στις Σέρρες. 
Μιλώντας...
μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αφού εξέφρασε τη συγκίνησή του που βρίσκεται στις Σέρρες, το «φρούριο της Κεντροδεξιάς», όπως ανέφερε, και έπλεξε το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, προκάλεσε την απερχόμενη διοίκηση να κατονομάσει έστω και ένα έργο που φέρει τη δική της «υπογραφή».
«Έχουν δηλώσει ότι ξεκίνησαν εκατοντάδες έργα, αλλά να μας πουν ένα που έχουν ολοκληρώσει», επισήμανε. 
Επίσης, κατέκρινε την πρακτική της υπερδέσμευσης κονδυλίων (overbooking), τονίζοντας ότι η απερχόμενη διοίκηση έχει δεσμεύσει ήδη, πριν αυτό ξεκινήσει, χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ, το οποίο έχει στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την ενίσχυση του επιχειρείν, του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα. 
«Είναι πολύ εύκολο να πετάς και να σκορπάς χρήματα», δήλωσε και έφερε το παράδειγμα της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον τουρισμό. 
«Έφτιαξαν μια ιστοσελίδα για την προβολή του τουρισμού στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Alexa, του site που μετράει την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο, τους τελευταίους 10 μήνες έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα μόνο… 9 μοναδικοί επισκέπτες. Έχει εγκαταλειφτεί πλήρως», τόνισε. Αντιθέτως, όπως δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης, ο συνδυασμός «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» έχει και όραμα και θέληση να το υλοποιήσει. «Λειτουργούμε ως ομάδα, γιατί μόνο ως ομάδα μπορούμε να διεκδικήσουμε αποφασιστικά και να κερδίσουμε για τη Μακεδονία όσα πραγματικά δικαιούται. Για να το πετύχουμε είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε, άμα χρειαστεί. Εμείς δεν υποσχόμαστε, ό,τι λέμε το κάνουμε πράξη. Θα κερδίσουμε για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στη Μακεδονία», υπογράμμισε. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι την Παρασκευή ο συνδυασμός «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» θα παρουσιάσει στις Σέρρες το σχέδιο για την αξιοποίηση της γεωθερμίας, κάτι που θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στη μείωση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα. 
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σερρών Αθανάσιος Μπαζδάνης επισήμανε στην ομιλία του ότι το κράτος, για την καλύτερη λειτουργία του, πρέπει να μεταφέρει μέρος των αρμοδιοτήτων του προς την αυτοδιοίκηση. «Ισχυρή αυτοδιοίκηση σημαίνει ισχυρή οικονομία και ισχυρή κοινωνία. 
Με τον Γιάννη Ιωαννίδη, που είναι ένα σύμβολο και παράδειγμα για όλους μας, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουμε και θα πετύχουμε τους στόχους μας», τόνισε ο κ. Μπαζδάνης. 
Στη συνέχεια, παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Σερρών, που είναι οι: 
Σωτήριος Αβράμης, 
Δημήτριος Δελβεδέρης, 
Παύλος Καλαϊτζίδης, 
Χρυσάνθη – Άννα Κονταλέκα, 
Χρήστος Λαγούδας, 
Δημήτριος Μπαλαξής, 
Ιωάννης Μπάρμπας, 
Κωνσταντίνος Μπούμπας, 
Μαρία Σαμαρά, 
Ανέστης – Βασίλειος Τσιρώνας 
και Γεώργιος Τσιώλης. 

Χαιρετισμό απεύθυνε η υποψήφια ευρωβουλετής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Χατζηνάσιου, ενώ παρόντες στα εγκαίνια ήταν πρώην βουλευτές του νομού, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών κ. Καμπούρης, καθώς και πρώην νομάρχες και δήμαρχοι.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη