14 Μαΐ 2014

Γιάννης Ιωαννίδης: "Τα έργα μου κόντρα στα λόγια τους"

Δεκάδες γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα και άλλα αθλητικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούν τον απολογισμό του Γιάννη Ιωαννίδη για την Κεντρική Μακεδονία, όπως αυτός παρουσιάστηκε στους ανθρώπους του αθλητισμού σε ειδική εκδήλωση, που....
διοργάνωσε χθες στο ξενοδοχείο «Porto Pallace» ο συνδυασμός «Περιφέρεια – Πρωταθλήτρια».
«Για μένα ο πολιτικός υπάρχει για να προσφέρει έργο. Αυτή ήταν η γραμμή μου από την πρώτη στιγμή που πολιτεύθηκα. Πιστεύω ότι ο καθένας από εσάς, τους ανθρώπους του Αθλητισμού γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο τα έργα αλλά και το τι αυτά προσφέρουν στην κοινωνία και κυρίως στη Νεολαία. Καλώ τους πολίτες να κρίνουν με βάση την αποτελεσματικότητα και όχι τα λόγια», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.
«Για να τελειώσουν σοβαρότατα έργα σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως το ΕΑΚ της Μίκρας και τα κολυμβητήρια που ξαναλειτούργησαν χάρη στην παρέμβαση του Γιάννη Ιωαννίδη, ή τα 18 κλειστά γυμναστήρια, τα 10 γήπεδα ποδοσφαίρου και δεκάδες ακόμη μικρότερα έργα στους επτά νομούς, χρειάστηκε μεθοδικός προγραμματισμός, σκληρή δουλειά και πολιτικός τσαμπουκάς, γιατί τίποτε δεν χαρίζεται στη ζωή», τόνισε ο «Κόουτς». Ο απολογισμός όμως αυτού του έργου αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του.
Παρέμβαση Γκιουλέκα
«Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι ο καλύτερος καπετάνιος ,ξέρει να κρατάει το τιμόνι. Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει όχι μόνο να χαράζει στρατηγική αλλά και να υλοποιεί και ο Γιάννης Ιωαννίδης μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Εύχομαι να βγει περιφερειάρχης και να είναι πάντα έτσι μαχητικός και διεκδικητικός όπως τον ξέρουμε όλοι» τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση.
Παρεμβάσεις παραγόντων
Εκπρόσωποι του αθλητικού χώρου… πήραν το μικρόφωνο και θύμισαν στον Γιάννη Ιωαννίδη στιγμές που πέρασαν μαζί και κατά την διάρκεια της θητείας του ως υφυπουργoύ αθλητισμού αλλά και στην μακρόχρονη πορεία του ως αθλητή και προπονητή.
Παρόντες ήταν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, αλλά και άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό και χρησιμοποιούν τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.
Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ζήτησε θέσεις και απόψεις όλων των παρευρισκόμενων για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα που θα αναλάβει τη διοίκηση της Περιφέρειας, προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές και να έχουν ευρύτερη πρόσβαση οι πολίτες σε αθλητικά κέντρα, αλλά και σε ζώνες άθλησης που θα έπρεπε να δημιουργηθούν, αντίστοιχες αυτής στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.
Ο απολογισμός
«Το να βρίσκεις κονδύλια για γήπεδα και σωματεία είναι πραγματικός άθλος, μέσα στην καταιγίδα των δημοσιονομικών περικοπών που ζούμε. Για πολλές οικογένειες τα 40, 30 ακόμα και 20 ευρώ το μήνα προκειμένου το παιδί τους να παρακολουθεί ένα άθλημα ,είναι δυσβάσταχτο ποσό. Πάλεψα για να κρατήσω τα κολυμβητήρια ανοιχτά. Τα λειτουργικά έξοδα και τα συσσωρευμένα χρέη οδηγούσαν σε μαρασμό τον υγρό στίβο. Σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ κατάφερα να εξασφαλίσω για να ανοίξουν και πάλι οι πισίνες στο εθνικό, το Ποσειδώνιο, και το κολυμβητήριο της Νεάπολης», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωαννίδης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι την περίοδο 2007- 2009 κατά την οποία διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού επενδύθηκαν έως 40 εκατομμύρια ευρώ για την δημιουργία και την ανακατασκευή έργων και στους 7 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Στο νομό Θεσσαλονίκης επενδύθηκαν την περίοδο 07-09 περισσότερα από 27 εκατομμύρια ευρώ, και αρκετά άλλα σε άλλους νομούς:
Στο ΕΓΑ Μίκρας πραγματοποιήθηκε ένα έργο πνοής. Στο χώρο όπου αναδείχθηκαν ολυμπιονίκες για τη χώρα μας ολοκληρώθηκαν νέες κλειστές εγκαταστάσεις και ξενώνες για τους αθλητές, προϋπολογισμού 4, 66 εκ. ευρώ.
Το υπουργείο αγόρασε στη Μίκρα ένα οικόπεδο δίπλα ακριβώς για την επέκταση υπαρχουσών και κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Κόστισε 2,5 εκατομμύρια.
Χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή για 10 κλειστά υπερσύγχρονα γυμναστήρια και αθλητικά κέντρα , στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, στην Ευκαρπία, στον Εύοσμο, στη κοινότητα Πέυκων , στο Πανόραμα , στα Βασιλικά, στη Σταυρούπολη, στη Πολίχνη, στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου. Οχτώ ακόμα γυμναστήρια κατασκευάζονται στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Με 1 εκατομμύριο ευρώ χρηματοδοτήθηκε μόνο το εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης για την ανακατασκευή του υαλοστασίου της όψης του κτηρίου και την συντήρηση του χώρου. Ενώ δαπανήθηκαν πόροι για την ανέγερση και ανακατασκευή 6 ακόμα κολυμβητηρίων, στον Ευοσμο, τους Αμπελόκηπους , στο Πανόραμα, στη Νέα Μαγνησία, στην Ηλιούπολη, στο Ποσειδώνιο. – Ένα ακόμα κλειστό κολυμβητήριο Χρηματοδοτήθηκε στη Βέροια στο Νομό Ημαθίας.
Κατασκευάστηκαν δύο νέα γήπεδα στίβου το προπονητήριο ρίψεων του Α.Π.Θ. και το γήπεδο στίβου με ελαστικό τάπητα στο ΤΕΦΑΑ Θέρμης.
Δέκα τουλάχιστον ποδοσφαιρικά γήπεδα κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου ή αναβαθμίστηκαν οι υποδομές τους στη Θεσσαλονίκη. Γήπεδο Παπακυριαζή στον Εύοσμο, στην περιοχή Κρυονερίου Συκεών, στο αθλητικό κέντρο Συκεών, στο Δρυμό Μυγδονίας, στο 1ο ΚΕΠ Χορτιάτη, στην Καρδία, στο Σχολάρι, στον οικισμό Λαχανά δήμου Λαγκαδά , γήπεδο Προφήτη δήμο Λαγκαδά. – Εικοσιπέντε ακόμα γήπεδα κατασκευάστηκαν στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας ενώ σε δεκάδες άλλα έγιναν συμπληρωματικά έργα υποδομών.
Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ακόμα ότι έως τον Ιούλιο του 2013 στην δεύτερη περίοδο της υπουργικής του θητείας κατάφερε να δημιουργήσω τα ΣΔΙΤ. Έργα με την σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Οι προτάσεις του:
Ανοιχτό κολυμβητήριο δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης
Ανοιχτό κολυμβητήριο Δήμου θέρμης
Ανοιχτό κολυμβητήριο Δήμου Νέας Προποντίδας
Ανοιχτό κολυμβητήριο Δήμου Κιλκίς Κλειστό Γυμναστήριο δήμου Πολυγύρου
Ανοιχτό κολυμβητήριο Δήμου Θεσσαλονίκης
Από τα παραπάνω προχωρούν όλα , εκτός από το Ανοιχτό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης , το οποίο εξαιρέθηκε από τα έργα ΣΔΙΤ με απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη