14 Μαΐ 2014

Τα χάλια του πεζόδρομου της Καλαμαριάς, ποιός θα τα συγυρίσει;

Υποψήφιοι Δήμαρχοι της Καλαμαριάς: Ποιός θα συγυρίσει την Καλαμαριά; Οι μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί;
Κάνω βόλτα με την οικογένειά μου κάθε μέρα στον πεζόδρομο Καλαμαριάς.

Οι διάφορες πολιτικές παρατάξεις έχουν στήσει τα περιπτεράκια τους και μιλάνε για μνημόνια και αντιμνημόνια. Λες και ο δήμαρχος που θα βγει θα έχει αρμοδιότητα να ανεβάσει συντάξεις και μισθούς ή να μειώσει τους φόρους.

Ούτε ένας δεν ενδιαφέρεται για το χάλι του πεζόδρομου ενώ την εκστρατεία τους την κάνουν ακριβώς εκεί.

Η Καλαμαριά φέτος έκανε επανασχεδιασμό και επανακατασκευή του πεζοδρόμου.
Οριοθετήθηκαν ανάμεσα στα παρτέρια συγκεκριμένοι χώροι όπου μπορούν οι καφετέριες να βάζουν τις καρέκλες τους.

Όλα πηγαίνανε καλά για κάποιο καιρό. Μετά το Πάσχα όμως 4-5 καφετέριες που βρίσκονται στο πάνω μέρος του πεζόδρομου απλώσανε τα τραπεζοκαθίσματά τους στους διαδρόμους από όπου περνάνε οι πεζοί. Οι διάδρομοι αυτοί εν τω μεταξύ διαμελίζονται και απο δενδροστοιχίες και από μικρούς κάδους.

Αποτέλεσμα - δεν χωράει ο κόσμος να πάει μια βόλτα με την οικογένεια του χωρις να στριμωχθεί και να τσαλαπατηθεί και να πατήσει τους θαμώνες της καφετέριες.

Το πιο κωμικό είναι ότι δεν έχουν αυξηθεί οι πελάτες των καφετεριών, απλά αντί αυτοί οι πελάτες να κάθονται στα καθίσματα μέσα στους προκαθορισμένους χώρους κάθονται σε αυτά που εμποδίζουν την διέλευση των πεζών. Μέσα δε στα μαγαζιά παρόλο που έχουν ορθάνοιχτες τις βιτρίνες του και έχει δροσιά, δεν κάθεται κανείς. Όλοι οι Ελληναράδες κάθονται έξω ακριβώς στην περασιά.

Μερικές καφετέριες επίσης έχουνε βάλει καρέκλες κολητά με τα δημόσια παγκάκια παρακωλύωντας την πρόσβαση στα παγκάκια του λαού!

Βάλτε στο εκρηκτικό αυτό μείγμα και τα μηχανάκια με τα delivery της πιτσαρίας αλλά και ιδιωτών που πηγαινοέρχονται λες και είναι κανονικός δρόμος. Θα θρηνίσουμε θύματα μικρά παιδιά όπως με το λουνα πάρκ στην Αθήνα.

Όλοι αυτοί με τα περίπτερα που κόπτονται για τα δίκαια του λαού και κάνουν πορείες και διαμαρτυρίες, αν είναι μάγκες ας διαμαρτυρηθούν για αυτό το χάλι, που δεν μπορούμε να περπατήσουμε στο μοναδικό πεζόδρομο της τσιμεντούπολης με τα μικρά σοκάκια που λέγεται κέντρο Καλαμαριάς.

Το ιδιωτικό κεφάλαιο των καφετεριών στερεί την βόλτα του εργάτη και του λαού. Που είναι όλοι αυτοί με τα κόκινα περίπτερα να διαμαρτυρηθούν;

Όποιος κάνει πρώτος ενέργειες, αυτόν θα ψηφίσουμε.
Όποιον θα είναι της καθαριότητας.

Αυτό διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές. Ο συνεπής και ο καθαρός. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια!

Σταύρος Παπαδόπουλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη