10 Μαΐ 2014

Έφυγαν από το debate!

Σήμερα οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας ήταν καλεσμένοι σε debate από το Ράδιο Θεσσαλονίκης.


Αποχώρησαν όμως στην πλειοψηφία τους εξαιτίας της ...
παρουσίας των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής.



Στο τραπέζι έμειναν μόνον οι Μάκης Στεργίου, Γιάννης Κουριανίδης και Αρτέμις Ματθαιόπουλος.

"Έχουμε πάρει απόφαση στο δημοτικό σμβούλιο να μη συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε κοινή συνάντηση υποψηφίων όπου μετέχει η Χρυσή Αυγή. Έχω φάει και μήνυση από την Χρυσή Αυγή επειδή τους χρακτήρισα εγκληματική οργάνωση", τόνισε στη δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο λιμάνι.

"Δώσαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας για να υπάρχει σε αυτό το τόπο δημοκρατία....Με νεοναζί με τους γόνους των ταγματασφαλιτών στην πόλη του ολοκαυτώματος, δεν κάθομαι", σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Μηταφίδης. "Ο ναζισμός δεν είναι άποψη. Είναι απράγραπτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", τόνισε.

"Δεν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους του φασισμού και του ναζισμού", σημείωσε από την πλευρά του ο Γ. Δελλής.
"Η Χρυσή Αυγή δεν είναι νόμιμο κόμμα είναι συμμορία με νεοναζί και μαχαιροβγάλτες. Τους αξίζει να είναι στην φυλακή, τόνισε σε δήλωσή του ο Γ. Κούτρας. Πάγια θέση μας ότι η Χ.Α. πρέπει να τεθεί εκτός νόμου", τόνισε ο Γ. Ρακκάς.

Στο ντιμπέιτ δεν συμμετείχαν επίσης οι Στ. Καλαφάτης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Ελεάννα Ιωαννίδου.

Από την πλευρά του ο Αρτέμις Ματθαιόπολους,σημείωσε ότι έγινε πράξη το προεκλογικό σύνθημα της Χρυσής Αυγής ότι θα ξεβρωμίσει ο τόπος. "Χαίρομαι που 6 υποψήφιοι αποχώρησαν γιατί δεν καταδέχονται την Χρυσή Αυγή. Αυτό είχνει πώς εννοούν κάποιοι της δημοκρατία, υπογράμμισε.
Η δημοκρατία δεν φοβάται τον διάλογο", επισήμανε ο Μάκης Στεργίου.

Ο κ. Μπουτάρης έχει αποδείξει ότι δεν αντιμετώπισε κανένα από τα ουσιαστικά προβλήματα, σημείωσε ο Γιάννης Κουριανίδης. Κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι ασκεί εξωτερική πολιτική.


Για το θέμα που δημιουργήθηκε σήμερα σχετικά με ραδιοφωνική συζήτηση υποψηφίων δημάρχων, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, δηλώνει τα εξής:

"Τo σημερινό debate, για μένα, έληξε όταν διαπίστωσα ότι δεν αφορούσε τις ανάγκες της πόλης. Κάποιοι, αντί για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, μας θέλουν να σπαταλάμε χρόνο μιλώντας για το αυτονόητο. Την καταδίκη για κάθε τι ακραίο και χυδαίο.
Το νου μας καρντάσια!
Σε επτά μέρες ψηφίζουμε. Αποφασίζουμε ποιος είναι ικανός να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της, για πέντε ολόκληρα χρόνια.
Την απερχόμενη δημοτική αρχή τη βολεύει ο αποπροσανατολισμός.
Εγώ σας ζητώ, να μας αξιολογήσετε όλους για τις προτάσεις μας, το πρόγραμμά μας, την αξιοπιστία μας. Όλα αυτά που δεν έχει ο κ. Μπουτάρης". 

Ανάλογο ήταν το σκηνικό στο debate των περιφερειαρχών 

Δεν συμμετείχαν Χαραλαμπίδου, Αγαπητός και Ζιώγας. Θέση μας να μην συνομιλούμε με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής δήλωσε η Νιόβη Παυλίδου.
Σε τηλεφωνική παρέμβαση στο ΡΘ ο Μάρκος Μπόλαρης, σημείωσε πως δεν υπάρχει περιθώριο δημοκρατικού διαλόγου με όσους δεν σέβονται τη δημοκρατία.
Δεν είχε πρόβλημα με τον εκπρόσωπο της Χ.Α. ο Μ. Τρεμόπουλος. Αποχώρησε όμως, διότι ντιμπέιτ δεν έγινε.

Ο λαός θα κρίνει στις 18 Μαίου ποιοι πιστεύουν στην δημοκρατία, την ισονομία και την ισοπολιτεία, απάντησε ο Ν. Χρυσομάλλης από τη Χ.Α.

Ιωαννίδης και Τζιτζικώστας είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συνυπάρξουν στο ίδιο τραπέζι ανεξαρτήτως Χ.Α.


(ράδιο Θεσσαλονίκη, newsroom TAXALIA)

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη