17 Ιουν 2014

Ζήτησε την αποφυλάκιση του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης

και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου

Ζήτησαν την αποφυλάκιση του καταδικασθέντος τρομοκράτη επισημαίνοντας ότι έχει 93% αναπηρία και πάσχει από ...

σκλήρυνση κατά πλάκας - «Εχει τα ίδια δικαιώματα» με τους άλλους φυλακισμένους, είπε ο Τάσος Κουράκης και ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει στον Σάββα Ξηρό τη δυνατότητα να μην αργοπεθαίνει - Στις 26 Ιουνίου η απόφαση


Το αίτημα του καταδικασθέντος μέλους της «17 Νοέμβρη» Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση και κατ' οίκον στηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης και Βασιλική Κατριβάνου.

«Θέλω να πιστεύω, επειδή η πολιτεία δεν εκδικείται ότι θα δικαιωθεί το αίτημα για κατ' οίκον νοσηλεία του Σάββα Ξηρού», ειπε ο κ. Κουράκης και συνέχισε αναφερόμενος στους φυλακισμένους γενικώς: «Τιμωρήθηκαν και μπήκαν στην φυλακή. Δεν μπήκαν στη φυλακή για να τιμωρηθούν».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Τάσου Κουράκη στα αδικήματα που έχει τελέσει ο Σάββας Ξηρός. «Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον βιαστή, στον εκτελεστή και στον προδότη με ένα άλλο που έχει κάνει ένα οποιοδήποτε αδίκημα. Θα πρέπει να αποσυνδέσουμε αυτά τα πράγματα και να καταλάβουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν πρόσημ», υποστήριξε ο κ. Κουράκης και πρόσθεσε: «Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να καταλάβει ότι ανεξάρτητα από το αδίκημα για το οποίο έχουν δικαστεί και καταδικαστεί από τα δικαστήρια έχουν τα ίδια δικαιώματα».

η συνέχεια και βίντεο στο http://www.protothema.gr/politics/article/387956/oi-vouleutes-tou-suriza-kourakis-kai-katrivanou-sto-pleuro-tou-savva-xirou/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη