4 Ιουν 2014

Άλλο ένα τρόπαιο για τον Παναθηναϊκό

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά στην Α1, καθώς ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας επικρατώντας του Ολυμπιακού με...
82-71 στον πέμπτο και τελευταίο τελικό, στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας στο 3-2. Οι «πράσινοι» κατάκτησαν τον 34ο τίτλο τους, ο οποίος ήταν ο 15ος στα τελευταία 17 πρωταθλήματα.
Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν σαφέστατα πιο έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά από τον αντίπαλό τους προσθέτοντας ακόμη ένα τρόπαιο στην πλουσιότατη συλλογή τους, παρουσία του προέδρου τους Δημήτρη Γιαννακόπουλου που αν και τιμωρημένος με απαγόρευση εισόδου, εν τούτοις παρακολούθησε κανονικά το παιχνίδι της ομάδας του.
Ο Παναθηναϊκός, που έφτασε σε δεύτερο συνεχές νταμπλ, προηγήθηκε ακόμη και με διαφορά 23 πόντων στις αρχές της τρίτης περιόδου, ενώ στην απέλπιδα προσπάθειά τους οι «ερυθρόλευκοι» κατόρθωσαν να μειώσουν έως τους έξι περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη, αλλά μέχρι εκεί...
Ουσιαστικά ο αγώνας δεν αντέχει σοβαρής κριτικής, αφού από ένα σημείο και ύστερα ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο τρίποντα των Μάντζαρη, Λοτζέσκι και τον Πρίντεζη να ποστάρει τον Ματσιούλις προηγήθηκε 4-8 και 7-10.
Με σερί 8-0, όμως, οι «πράσινοι» πέρασαν με 15-10 και με το τραγικό ποσοστό των αντιπάλων τους από το τρίποντο (2/9) έφτασαν στο 22-12, καθώς οι παίκτες του Μπαρτζώκα αναλώνονταν σε μακρινά σουτ και δεν πήγαιναν σε ντράιβ, όπως ήταν το πλάνο του προπονητή τους.
Η διαφορά έφτασε στο +14 (34-20) και με τρίποντο του Διαμαντίδη στο +15 (41-26). Ο Σπανούλης πελαγοδρομούσε και αποτελούσε τροχοπέδη για την ανάπτυξη της ομάδας του, αφού και την μπάλα πολύ κρατούσε, κάνοντας μονοδιάστατο το παιχνίδι της ομάδας του και προσπάθειες δεν έπαιρνε.
Καθόλου παράλογο λοιπόν που ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο ημίχρονο με 21 πόντους (32-53) . Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ισορροπία με τον Κόλινς, που μαζί με τους Λοτζέσκι, Πρίντεζη ήταν οι μόνοι που δεν φοβήθηκαν το παιχνίδι και κάπως έτσι η πειραϊκή ομάδα μείωσε στο -14 (70-56).
Στο 33΄ το σκορ ήταν 74-58 και εκεί ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αντεπίθεση. Με σερί 0-10 μείωσε στους έξι (74-68) τρία λεπτά πριν το τέλος και έδειξε έτοιμος για την ανατροπή, αλλά το γκολ-φάουλ του Φώτση αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς η διαφορά ξαναπήγε στους 9 και αμέσως ύστερα στους 11, γεγονός που σήμανε τη λήξη του αγώνα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη