17 Ιουν 2014

Νέα στοιχεία -μέσω CIA- για το σκάνδαλο υποκλοπών και τη δολοφονία Τσαλικίδη

Νέο κεφάλαιο στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στην «αυτοκτονία» του στελέχους της Vodafone, Γιώργου Τσαλικίδη, ανοίγει η απόφαση του ανθρώπου που έστησε το σύστημα με...

το οποίο καταγράφονταν οι συνομιλίες ακόμη και του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, να ζητήσει να καταθέσει.

Ο πράκτορας της CIA Γουίλιαμ Μπ., o οποίος έχει καταγωγή από την Κάρπαθο, ζήτησε μέσω του δικηγόρου του να πάει στον ανακριτή Δ. Φούκα και να δώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις έρευνες ο εν λόγω πράκτορας ήταν αυτός που έστησε τα 14 τηλέφωνα – σκιές που υπέκλεπταν τις συνομιλίες 104 ατόμων. Ίσως λένε δικαστικές πηγές ότι μπορεί ο πράκτορας να πει πράγματα που δεν έχουν γίνει γνωστά, όπως για παράδειγμα ποιος έστησε αυτό το κύκλωμα και αν ο Τσαλικίδης είχε μάθει τα πάντα και για το λόγο αυτό βρέθηκε νεκρός. Άλλωστε η οικογένειά του 10 χρόνια μετά δεν πιστεύει ότι το στέλεχος της Vodafone αυτοκτόνησε αλλά ότι δολοφονήθηκε.

Ο Γουίλιαμ Μπ. ήταν για 15 χρόνια ένα από τα κορυφαία στελέχη του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα και ασχολείτο με θέματα ελληνικής και διεθνούς τρομοκρατίας.

Μετά την ανάδειξη της υπόθεσης των υποκλοπών το 2006 άρχισε τις «ενδοϋπηρεσιακές» μετακινήσεις και ανέλαβε αποστολές στο Σουδάν, στο Αφγανιστάν και αλλού. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει συνταξιοδοτηθεί και διέμενε μονίμως στις ΗΠΑ, ενώ είχε έλθει προ μερικών μηνών στην Αθήνα αλλά και στο Διαφάνι Καρπάθου όπου έχει ιδιόκτητη κατοικία.

Τους τελευταίους μήνες ο κ. Φούκας είχε συγκεντρώσει στοιχεία για εμπλοκή του στην υπόθεση των υποκλοπών, εντόπισε φωτογραφία του ενώ έχει κινήσει τις διαδικασίες αναγνώρισης με άτομα που ήλθαν σ’ επαφή μαζί του από καταστήματα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά.

Ίσως η ξαφνική επανεμφάνισή του και το αίτημα για κατάθεση να είναι ένα είδος συμφωνίας ώστε να μην έχει περαιτέρω εμπλοκή στην υπόθεση η οποία παραμένει ανοικτή και ταλανίζει την πολιτική κι όχι μόνο ζωή του τόπου.

Και για να πούμε και μερικές αλήθειες. Κάποιοι θέλησαν και θέλουν να μείνει κρυφό τι έγινε εκείνη την εποχή στην Ελλάδα. Άλλωστε η γνωστή σε όλους μας πανίσχυρη Πρεσβεία ήταν στο επίκεντρο της υπόθεσης και σίγουρα έχει βάλει λυτούς και δεμένους προκειμένου να μην εμπλακεί στις υποκλοπές. Όμως, η εποχή εκείνη ήταν πολύ «περίεργη», κάποιοι ήθελαν να ξέρουν τα πάντα και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Και κάποιοι εδώ στην Ελλάδα τους βοήθησαν για να πετύχουν το στήσιμο αυτού του πολυπλόκαμου δικτύου παρακολουθήσεων.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη