6 Ιουλ 2014

Περί Ταμήλου...

Γράφει ο Χαράλαμπος Αποστολίδης*

Στην χώρα μας, είσαι ότι δηλώσεις έλεγε ο αείμνηστος Τσαρούχης. Ο μέγας Θεσσαλονικιός Πεντζίκης δια του ήρωά του κ. Πωσνατομπούμ (έψαχνε όνομα πώς να τον πούμε, στις σημειώσεις εκατό ημερών) αναζητεί εναγωνίως την ταυτότητα του...
Νεοέλληνα μέσα από την σημειολογία των Αγίων του Μέγα συναξαριστή, της καθ’ ημάς κατ’ Ανατολάς Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Κατά δε την φιλοσοφίαν αυτής (ελευθέρας κατά πάντα, αντιρασιοναλιστικής κόντρα στον δυτικό Προτεσταντισμό της ΜΕΡΚΕΛ και του ΣΟΪΜΠΛΕ) το εβδομηντάκις επτά της αφέσεως είναι σημειολογικόν και μόνον, διότι έμπροσθεν ή όπισθεν του αυτού αριθμού μπορεί ο Ορθόδοξος αφέοντας ή συγχωρώντας να προσθέσει όσα ψηφία θέλει.

Εν ταυτώ 1+1 δεν κάνει αναγκαστικά 2 αλλά ενίοτε και 1 (κατά Ρασούλην) ή -1 ή ότι άλλο όταν επεμβαινούσης της Θείας Χάρητος «νικάται φύσεως τάξις».
Κραυγάζει λυγμωδώς ο Γιανναράς στο «΄Ασμα Ασμάτων» για την «Ηδονή-Οδύνη» του έρωτος κατά τον Ευσέβειον Βίττη στο οικείον πόνημά του, ο οποίος αφιστάμενος των μεγαλείων του Καθηγητού της Στοκχόλμης, ετελεύτησε εν αγιότητι, ως ασκητής περιφερόμενος εν αιγίοις δέρμασι, υστερούμενος, θλιβόμενος, κακουχούμενος, εν όρεσει, και εν σπηλαίοις και ταις οπές της γης, γύρωθεν της ευλογημένης γης της φαιάς πέτρας εν Σιδηροκάστρω Σιντικής, της πάλαι ποτέ εκλαμψάσης Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου και Μελενίκου κατά την Κανονικήν Τάξιν υπαγομένη εις την δικαιοδοσίαν της μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.Νυν δε ως Σιδηροκάστρου μόνον, ανηκούσης ωσαύτος εις το κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως Μητρόπολις των νέων χωρών.Και ταύτα Ιδών Ησαϊας, με συγχωρείται Ταμήλος, ανεφώνησε!!!

Το ηλεκτρικόν, το φως, η φωτιά, κι ότι άλλο εξ’ αυτού πηγάζει και εκπορεύεται δεν είναι κοινωνικόν Αγαθόν!!!
Ωρέ γίδι κάρτικον θα σας θυμίσω κάτι που ο Πετρόπουλος σε δύο βιβλία του λέγει (Η φιλοσοφία του τούρκικου καφέ εν Ελλάδι, και το «Μπουρδέλον»): «Η γνώμη στην Ελλάδα είναι σαν την κωλοτρυπίδα!! Ο καθείς έχει και από μίαν!!!»
Εσύ Ταμήλε όμως σφράγισέ την!!!

Πάρτε τον λοιπόν και στήστε τον εκεί στα όρη του Καυκάσου σαν τον Προμηθέα, δεσμώτην.
΄Ολο και θα βρεθεί φιλότιμος γύπας τις, να του τρώει το συκώτι!!! Για να μην τρώει αυτός τα δικά μας.
Αλλωστεθα ωφεληθεί κι αυτός. Θα μάθει επιτέλους ότι η Κλεοπάτρα δεν ύφαινε στον αργαλειό περιμένοντας τον Οδυσσέα να διώξει τους μνηστήρες, αλλά έπαιρνε το λουτρόν της εις Κολυμβήθραν γέμουσαν γάλακτος του θήλεως συμπαθούς τετραπόδου, εις το οποίον προσομοιάζεις συμπαθή δίποδε γάιδαρε Ταμήλε, κατ’ όψιν και πνεύμα.

΄Αλλωστε τι να πει κανείς άλλο για σένα ει μη μόνον (για να μην προσβάλλουμε άλλο τον Χρήσιμον κατά πάντα γάϊδαρον): «όψις μορφή άφωνος σύστασις» (Κλεόβουλος ο Λύνδιος)
Αυτά! Αναδημοσίευση από mediasoup.gr


*ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
Δικηγόρος Παρ Αρείω Πάγω
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοπονδίας Ποντιακών Σωματείων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη