1 Ιουλ 2014

Δίνει το παράδειγμα ο Δήμος Κιλκίς

Ρύθμιση χρεών για τους δημότες Κιλκίς.
Πρόσκληση προς τους οφειλέτες του να ρυθμίσουν τα χρέη τους απευθύνει ο Δήμος Κιλκίς, σε εφαρμογή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης της Πολιτείας (άρθρο 51 ν.4257/14).



Ο Δήμος Κιλκίς προσκαλεί τους περίπου 5.000 οφειλέτες του να προσέλθουν μέχρι τις 14 Αυγούστου 2014 και να ρυθμίσουν τα χρέη τους, που υπολογίζονται σε 3.800.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους.
Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι η εφ άπαξ καταβολή του χρέους σημαίνει πλήρη (100%) απαλοιφή των προσαυξήσεων, ενώ ανάλογη με τον αριθμό των δόσεων (κατ’ ανώτατο όριο 84) και με ελάχιστη μηνιαία καταβολή 100 ευρώ προσδιορίζεται το ποσοστό έκπτωσης επί των προσαυξήσεων. Στο Δήμο Κιλκίς οι οφειλέτες εντοπίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες.
Σε εκείνους των παλαιών καποδιστριακών δήμων όπου τα χρέη αφορούν κυρίως το νερό και τέλη βοσκής, καλλιεργειών κ.λ.π. Επίσης δεύτερη μεγάλη κατηγορία αποτελούν οι οφειλέτες του καποδιστριακού δήμου Κιλκίς και τα χρέη αναφέρονται κυρίως σε καταστηματάρχες (τέλη 2%, 5%, τραπεζοκαθίσματα κ.ο.κ).
Σημειώνουμε, τέλος, ότι ανάλογη ρύθμιση κατά το παρελθόν και με την ισχύουσα τότε νομοθεσία είχε προχωρήσει η διοίκηση του δήμου χωρίς όμως σημαντική ανταπόκριση των οφειλετών. Με τη νέα ρύθμιση οι όροι είναι ευνοϊκότεροι, αλλά απομένει να διαπιστωθεί αν θα υπάρξει και ανάλογη ανταπόκριση.
Η ένταξη των οφειλών στην ανωτέρω ρύθμιση αναστέλλει κάθε ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων από τον δήμο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

http://neaporeiakilkis.blogspot.gr/2014/06/100_30.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη