25 Ιουλ 2014

Το κατεχόμενο χώμα της Κύπρου στις κορυφές του Ολύμπου

Η επιθυμία γίνεται πραγματικότητα. Το χώμα που παρέδωσε εκ μέρους των μαθητών του σχολείου της Κατεχόμενης Καρπασίας η Λουκία Κοτσιεκκά, στην Αθηνά Κρικέλη, σκορπίστηκε στα ψηλότερα σημεία του Ολύμπου (Κακόσκαλα) μια ανάσα από τον Μύτικα (2917 μ). Με την συνεργασία της...
Olympus Adventure-Trekking τον Νίκο Ντάγκα την ομάδα από Ελασσόνα και Λιτόχωρο και τον πρόεδρο του συλλόγου Ελληνοκυπρίων Λάρισας, Ντίνο Αυγουστή, η Αθηνά Κρικέλη πραγματοποίησε την μισή υπόσχεσή της , να σκορπίσει το χώμα της Καρπασίας στον Ολυμπο – το αγίασμα από το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα θα ραντιστεί στα νερά του Αιγαίου σε ειδική τελετή κατά την διάρκεια του ιστιοπλοϊκού ταξιδιού CROSSING OF PHILOCTETES

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιουλίου 20 2014

- Εκδηλωση Μνημης 11ης Ιουλιου 2011
Μαρι Πεμπτη 10/7/14
- To κατεχόμενο χώμα στην κορυφή του Ολύμπου

Παρουσία 1400 ανθρώπων πραγματοποιήθηκε και φέτος εκδήλωση μνήμης για τους 13 Ελληνοκύπριους που έχασαν την ζωή τους στην φονική έκρηξη στην Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί της Κύπρου. Διοργανωτές, Εθελοντές μνήμης 11/07/11 και το κοινοτικό συμβούλιο του Μαρί.
Ξεχωριστή παρουσία στην φετινή εκδηλωση 'μνημης των 13 Ηρώων του Μαρι' ηταν η ομαδα των εγκλωβισμένων παιδιών απο την Καρπασία και η προβολή του τεκμηριογραφήματος της πολυβραβευμένης δημοσιογράφου Αθηνάς Κρικέλη “Χτυπούν την πόρτα 13”

Απώλεια Μνήμης σημαίνει και επανάληψη
Την εκδήλωση χαιρέτησε η κοινοτάρχης και ακολούθησε κάλεσμα νεκρών ηρώων από εκπρόσωπο των Εφέδρων Καταδρομέων. Προλογίζοντας η Αθηνά Κρικέλη το ντοκιμαντέρ είπε : Μην ξεχάσετε ποτέ τι έγινε, η απώλεια μνήμης σημαίνει και επανάληψη, εδώ δολοφονήθηκαν 13 άνθρωποι. Αν το ξεχάσουμε θα ξανασυμβεί. Όσο πιο βαθιά είναι η μνήμη μας στις ρίζες τόσο πιο γερά και υγιή κλαδιά έχουμε”

'Κατάθεση Ψυχής'
από την Λουκία Κοτσιεκκά - εγκλωβισμένη μαθήτρια -
Αριστούχα απόφοιτο του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου 2014, Πρόεδρο Μαθητικού Συμβουλίου Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.
'Εκ μέρους των ακόλουθων συμμαθητών μου, απόφοιτων του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου: Στέλιου Γιωργαλλή, Κυριακούλας Μιχάηλου, Γιαννάκη Χάρπα και εμού, καθώς και των άλλων εγκλωβισμένων παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου, θα ήθελα να μεταφέρω, στην αποψινή εκδήλωση Μνήμης και Τιμής προς τους '13 'Ηρωες του Μαρί', το ακόλουθο μήνυμα:

"Από την αγαπημένη και κατεχόμενη Καρπασία μας, φέρνουμε στην κυρία Κρικέλη πολύτιμα σύμβολα, για ιερό σκοπό:
'Χώμα' από το Ριζοκάρπασο και 'Αγίασμα' από τον Απόστολο Ανδρέα!
'Γιατί, αυτά'; Το χώμα, είναι από το αγαπημένο μας χωριό, που τυγχαίνει να είναι και η γενέτειρα του ήρωα αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη. Το αγίασμα, από τον άγιο που φυλάει την ελληνικότητα και την ορθοδοξία μας, για να 'κρατιόμαστε', λίγοι εμείς, ανάμεσα στους πολλούς ξένους που ορίζουν παράνομα τη γη και τη ζωή μας! Και 'γιατί' στην κ. Κρικέλη; Πρώτα ως ευχαριστία για την τεράστια συμβολή της στην προβολή και γνωστοποίηση του προβλήματος των Εγκλωβισμένων - μιας πληγής που είναι άγνωστη στην κοινή γνώμη έξω από την Κύπρο - με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της «Οι Εγκλωβισμένοι της Κύπρου»!
Την ίδια ώρα, με μια παράκληση, μια 'χάρη' καλύτερα:

'' κ. Αθηνά Κρικέλη, σας παρακαλούμε να αμολήσετε αυτό το λίγο χώμα στα βουνά του Ολύμπου, όπου συνεχίζετε το έργο σας, και να ρίξετε το αγίασμα τούτο να σμίξει με τα νερά του Αιγαίου! Να δέσουν έτσι τα κατεχόμενα μέρη της Κύπρου μας με την ελεύθερη Ελλάδα και να ζωντανέψει ξανά η ελπίδα αυτών, που εσείς η ίδια ονομάσατε ελεύθερους πολιορκημένους - των Εγκλωβισμένων της Καρπασίας μας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι που είστε δίπλα μας, που μας ενισχύετε με τις προσπάθειές σας και που μας αφιερώνετε μέρος του πολυσήμαντου έργου σας. Ο Θεός να σας έχει πάντα καλά "!

Το κατεχόμενο χώμα στις στις κορυφές του Ολύμπου

Η επιθυμία γίνεται πραγματικότητα. Το χώμα που παρέδωσε εκ μέρους των μαθητών του σχολείου της Κατεχόμενης Καρπασίας η Λουκία Κοτσιεκκά σκορπίστηκε στα ψηλότερα σημεία του Ολύμπου (Κακόσκαλα) μια ανάσα από τον Μύτικα (2917 μ). Με την συνεργασία της Olympus Adventure-Trekking τον Νίκο Ντάγκα την ομάδα από Ελασσόνα και Λιτόχωρο και τον πρόεδρο του συλλόγου Ελληνοκυπρίων Λάρισας, Ντίνο Αυγουστή, η Αθηνά Κρικέλη πραγματοποίησε την μισή υπόσχεσή της – το αγίασμα από το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα θα ραντιστεί στα νερά του Αιγαίου σε ειδική τελετή κατά την διάρκεια του ιστιοπλοϊκού ταξιδιού CROSSING OF PHILOCTETES
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη