1 Ιουλ 2014

Είπα κι’ εγώ …

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Έγραφα την 08.06.2014 στο ευγενές τούτο ιστολόγιο σε σχέση με την αναζήτηση αντικαταστάτη του «παραιτηθέντος» Χάρη. «Πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής ή κολλητός της κυβέρνησης, ίσως και ..
τα δύο, για να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατάληψη της θέσης του Χάρη.»

Τις τελευταίες ημέρες διάβασα και άκουσα ότι μεταξύ 78 υποψηφίων επελέγη η κ. Σαββαΐδου. Όλοι προέβαλαν το βαρύ βιογραφικό της, από το οποίο προκύπτει ότι κατέχει το φορολογικό αντικείμενο όσο λίγοι. Επειδή δεν διάβασα τίποτε άλλο θεώρησα ότι η κ. Σαββαΐδου είναι αφελής. Διάβασα, όμως, στη συνέχεια τα εξής στη RealNews της 29.06.2014:

«Σε πολιτικό επίπεδο, η Αικ. Σαββαΐδου γνωρίζει πολύ καλά τις κερκόπορτες και τα αδύνατα σημεία του ελληνικού φορολογικού συστήματος, από τη στιγμή που είχε διατελέσει σύμβουλος του Αντώνη Μπέζα, όταν ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ είχε ενεργή παρουσία και την τελευταία διετία ως μέλος της επιτροπής που ασχολήθηκε με τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών. Το καλοκαίρι του 2013 επελέγη από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και ως μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, με αρμοδιότητα τη σύνταξη ετήσιας αναφοράς για τις επιδόσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αλλά και την παροχή συμβουλών σε θέματα στρατηγικής της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης. Τόσο η συγκεκριμένη επιλογή όσο και η καλή επικοινωνία με το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών και μ τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη δημιουργούν ένα καλό προηγούμενο».

Γελάστηκα, λοιπόν, για δισεκατομμυριοστή φορά. Εγώ είμαι ο αφελής και όχι η κ. Σαββαΐδου. Δικό μας παιδί κι’ αυτή. Διερωτώμαι αν, με βάση τις προαναφερθείσες ιδιότητές της, υπέβαλε κάποια αναφορά για τις επιδόσεις τής υπό τον προκάτοχό της ΓΓΔΕ. Λέτε;

Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη