19 Ιουλ 2014

Η προπαγάνδα βλάπτει πολύ σοβαρά τη λογική

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Ποιος κατέρριψε το αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών; Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ή οι Ουκρανοί αυτονομιστές; Αναλύσεις επί αναλύσεων, πληροφορίες επί πληροφοριών. Αποτέλεσμα:
ΜΗΔΕΝ. Μπορεί οι μεν, μπορεί και οι δε.
Εικάζω ότι κάπου κοντά στα συντρίμμια του αεροσκάφους υπάρχουν και συντρίμμια του πυραύλου, με τον οποίον αυτό κατερρίφθη. Από τα συντρίμμια του πυραύλου μπορεί κανείς να βρει την ταυτότητά του. Συνεπώς, μπορεί και να εντοπίσει τη στρατιωτική μονάδα, στην οποίαν είχε διατεθεί ο πύραυλος, καθώς και υπό τον έλεγχο τίνος τελούσε η συγκεκριμένη στρατιωτική μονάδα, ώστε να αρχίσει από ΄κει να ξετυλίγει το κουβάρι. Αν π.χ. έσκαγε στον Υμηττό ένας πύραυλος, δεν θα ήταν ευχερής ο εντοπισμός της μονάδας, από την οποίαν αυτός εκτοξεύθηκε; Εκτός αν ο πύραυλος είχε εισαχθεί παράνομα στη χώρα, οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Είναι, όμως, δυνατόν να έχει εισαχθεί παράνομα ένας πύραυλος; Αλλά και πάλι, η ταυτότητα του πυραύλου δεν θα μας οδηγούσε στον κατασκευαστή και στην πορεία του πυραύλου από τον κατασκευαστή στον τελευταίο κάτοχο; Εκτός αν μας πείσουν ότι ο πύραυλος ήταν αυτοσχέδιος και συναρμολογήθηκε σε κάποιο απόμερο σημείο απ’ όπου και εκτοξεύθηκε χωρίς να πάρει κανείς είδηση!
Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι ο πύραυλος είχε εισαχθεί παράνομα στην Ουκρανία ή ήταν χειροποίητος και τον εκτόξευσαν οι Ουκρανοί αυτονομιστές. Οι χιλιάδες δορυφόροι που κυκλοφορούν γύρω από τη γη δεν «έπιασαν» τίποτε; Με το google earth μπορείς να δεις πώς ήταν το σπίτι σου την τάδε ημερομηνία. Λέτε να μη μπορείς να δεις από πού εκτοξεύθηκε ο πύραυλος ή πώς εξαφανίσθηκε το άλλο αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών στον Ινδικό Ωκεανό; Μυστήρια πράγματα, όταν παραμερίζεται η λογική.
Μπορεί, λοιπόν, η κοινή λογική να μην είναι τόσο κοινή, όπως φέρεται ειπών ο Γουίνστον Τσώρτσιλ, αλλά όταν μιλάμε για σχέση αιτίου και αιτιατού δεν υπάρχουν πολλά είδη λογικής. Αρκεί να γνωρίζουμε και να θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την άκρη του νήματος, την οποία μπορούμε ευχερέστατα να εντοπίσουμε. Παράδειγμα: ειπώθηκε πως η πληροφορία ότι ο Μαζιώτης μετακινείται με το Μετρό υπήρχε από μηνών. Οι κάμερες στο Μετρό φωτογραφίζουν τους πάντες. Τα χαρακτηριστικά τού προσώπου του Μαζιώτη είναι καταχωρισμένα. Αρκεί η ταυτοποίηση και η παρακολούθηση της πορείας της φωτογραφίας του μεταμφιεσμένου. Υπάρχει πιο κοινή λογική;
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος
Υ.Γ. Συνέντευξη του κ. Βαρτζόπουλου [γ.γ. Συντονισμού Έργου της ΝΔ] στον Θ. Σιαφάκα: «είναι απολύτως σαφές ότι η δομή και ο τρόπος λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ, όπως και η ύπαρξη υποδομής παρακολούθησης στο κέντρο των Αθηνών, κατέστησαν νομοτελειακή τη σύλληψη ανθρώπων σαν τον Μαζιώτη, γι’ αυτό σας λέω ότι είναι βάσιμη η ελπίδα ότι η τρομοκρατία θα ελαχιστοποιηθεί. Αντιλαμβανόμαστε, πλέον, ότι η ύπαρξη τέτοιων υποδομών ασφαλείας, δηλαδή των συχνών περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και της συνεχούς παρακολούθησης του κέντρου από κάμερες ασφαλείας, είναι προϋποθέσεις ελαχιστοποίησης εγκληματικής δραστηριότητας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη