28 Αυγ 2014

Φοροαπαλλαγή σεισμός! Άνευ πλάκας, δυστυχώς...

Δεν εξηγείται αλλιώς - Έχει χαθεί η λογική – Διαβάστε, παρακαλώ, τις νέες σκέψεις τις Συγκυβέρνησης, αναφορά με τα «λάθη» του ΕΝΦΙΑ – Και συγκρατήστε καλά στη μνήμη σας όποιους ψήφισαν αυτό που για μια ακόμη φορά, δεν διάβασαν

Γράφει ο Θάνος Τάκης

  

Σήμερα, ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κάθε μαθητής, γνωρίζοντας ήδη τον βαθμό του, από τις γραπτές εξετάσεις, θα ενημερωθεί και τι κατάφερε με αυτόν. Και είναι γνωστό ότι ο βαθμός προέκυψε μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης. Του ορθού και του λάθους. Έγραψε σωστά, δηλαδή έπραξε ορθά; Τα καλύτερα είναι μπροστά. Έγραψε λάθος; Άσχημα μαντάτα, ανάλογα με το λάθος. Διότι εδώ το λάθος, κουβαλά αξιολόγηση.

Αντίστοιχη αξιολόγηση οφείλει να υφίσταται και στα λάθη πολιτικής φύσεως και καταγωγής. Για να μας καθησυχάσει, τους υπηκόους, μας ενημερώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, κ. Βούλτεψη, ότι επίκεινται διορθώσεις αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ. Αναμασώντας την γνωστή και βολική καραμέλα ότι «έγινε λάθος» όπου κάποιος άγνωστος το έκανε, και αναζητείται από τον πολλά βαρύ Γιακουμάτο να τον καταχεριάσει.

«Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή και επικράτησε στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι η διόρθωση του λάθους άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία και να μην καταβληθούν ποσά φόρου που δεν πρέπει να καταβληθούν».

Θα δυσκολευτείτε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας όταν διαβάσετε ένα από τα λαθάκια. Απολαύστε το:

«Οι διορθωτικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ αφορούν και τους μόνιμους κατοίκους της Κεφαλονιάς, που επλήγη από τον σεισμό. Επίσης προβλέπεται απαλλαγή μεμονωμένων ακίνητων περιουσιών που έχουν πλήρως αχρηστευτεί λόγω παλαιοτέρων σεισμών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είναι περιπτώσεις που τα σπίτια είναι κατεστραμμένα και έγινε μετεγκατάσταση κατοίκων».

Τουτέστιν, τα τσακάλια της Συγκυβέρνησης (με εντολή Σαμαρά, υποθέτω) θεώρησαν λογικό, όταν συνέτασσαν το νομοσχέδιο, να συμπεριλάβουν στους υπόχρεους για φόρο, και τους ιδιοκτήτες ολοσχερώς κατεστραμμένων σπιτιών, ακόμη και αν αυτοί οι άτυχοι συμπολίτες μας είχαν αναγκαστεί να τα παρατήσουν και να μετεγκατασταθούν!

Τώρα, δηλώνουν με αθώο βλέμμα, ύφος και φωνή ότι απλώς, έγινε «λάθος»! Και ότι αυτό, θα διορθωθεί άμεσα. Και ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος. Αλλά είναι βέβαιο ότι οφείλει να υπάρξει κάποια αξιολόγηση. Και οι πολίτες αξιολογούν τους πολιτικούς και τα «λάθη» τους με έναν μόνο τρόπο.

Με τις εκλογές.



Υ.Γ. Ο Σήφης ο κροκόδειλος, το γνωρίζει ότι θεωρείται υπόχρεος «επιφανειούχος», με δεδομένο ότι κατέχει κατέχει το, κατά τον ΕΝΦΙΑ, εμπράγματο δικαίωμα της επιφάνειας; Μήπως αφού δεν μπορούμε να τον πιάσουμε εμείς, να του το σφυρίξει κάποιος, ώστε αυτοβούλως να δραπετεύσει άμεσα, προς Αίγυπτο μεριά και να γλυτώσουμε την καταδίωξη;
Υ.Γ.2 Το σπίτι της φωτογραφίας είναι από την Κεφαλονιά. Μέχρι να ψηφιστεί η "βελτιωτική τροπολογία", συνεχίζει να χρωστά ΕΝΦΙΑ...



Δηλώσεις Βούλτεψη για τα καταστραμμένα από σεισμό σπίτια και τον ΕΝΦΙΑ: http://www.enikos.gr/politics/258969,Boylteyh:Sto_8ema_ths_forologhshs_o_SYRI.html







 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη