11 Αυγ 2014

"Να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε όσους ευθύνονται"

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τα αποτελέσματα πορίσματος του Γενικού Επιθεωρητή ...
Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζή σχετικά με περιπτώσεις δημοτικών επιχειρήσεων ανά τη χώρα όπου φέρεται να έχουν εντοπιστεί ποικίλες παρανομίες, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ, και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, δήλωσε σχετικά:

«Εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και εάν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για την όποια παράνομη και παράτυπη διαδικασία, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να κινηθούν αμέσως όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες ελέγχου και παραπομπής στη Δικαιοσύνη, ώστε να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Οφείλουμε να είμαστε κατηγορηματικά αμείλικτοι απέναντι σε κάθε σαθρό φαινόμενο που θίγει την Αυτοδιοίκηση και εγείρει μείζον ζήτημα ηθικής τάξης.
Είμαστε βέβαιοι ότι, με το δεδομένο ότι επιβεβαιώνονται τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής κοινοποιηθεί από τα μέσα ενημέρωσης, ότι πρόκειται για μεμονωμένα φαινόμενα και ελάχιστες εξαιρέσεις. Περιορισμένα φαινόμενα και νοοτροπίες, τα οποία σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε απερίφραστα, αφού, μεταξύ άλλων, θίγουν βαθιά την αξιοπιστία, το ρόλο και το έργο του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γιατί στιγματίζουν τους χιλιάδες ευσυνείδητους αιρετούς και τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην παραμεθόριο, στην ορεινή, στη νησιωτική Ελλάδα αλλά και τα αστικά κέντρα, πασχίζουν να κρατήσουν αλώβητη την κοινωνική συνοχή λειτουργώντας πάνω από 4.640 δομές κοινωνικής πολιτικής σε υψηλό επίπεδο για την εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας, και κυρίως όσων πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Πασχίζουν με τις δικές τους δυνάμεις να ενισχύσουν τις αναπτυξιακές και παραγωγικές προσπάθειες που θα βγάλουν τη χώρα μας και τις οικογένειες των συμπολιτών μας από το αδιέξοδο.
Ζητάμε τη διενέργεια ενδελεχούς και αυστηρού ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας για κάθε σχετική καταγγελία και εφόσον αποδειχθεί η ισχύς τους, τότε να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης σε όλους όσοι ευθύνονται».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη