25 Σεπ 2014

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

του Βλάση Γωγούση
Με απόλυτη επίγνωση της βαρύτητας των όσων εκθέτω παρακάτω, σας δηλώνω φίλοι μου ότι θεωρώ πως ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ είναι το διαμάντι της πολιτικής στη Χώρα μας.


Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να συνεργασθώ μαζί του επί μακρόν όταν ήταν Υπουργός Υγείας ( πρόεδρος του Νοσοκομείου Γ, Παπανικολάου τότε, εγώ).
Άριστος, εντιμότατος, δραστήριος, δίκαιος, υπέροχος σαν άνθρωπος.
Ύστερα από 9 – αν δεν κάνω λάθος - συνεχείς επανεκλογές του ως βουλευτής Μαγνησίας , αποφάσισε μόνος του να αποσυρθεί για «να δώσει τόπο στους νεότερους», όπως είπε.
Τους "ξέφυγε" τους κυβερνώντες και του πρότειναν τη θέση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μία νευραλγικότατη θέση την οποία και απεδέχθη .
Έκτοτε και παράλληλα με άλλες κοινωνικές δραστηριότητές του ( άοκνες και επίμονες προσπάθειες για την περισυλλογή των οστών των πολεμιστών της Αλβανίας κ.α.π.- ) , επιδόθηκε σε ένα αγώνα κατά της διαφθοράς στο Δημόσιο τομέα και των Ενόπλων Δυνάμεων .

Σωρεία οι υποθέσεις σκανδάλων και διαφθοράς, τις επισημαίνει, τις τεκμηριώνει τις καταγγέλλει αρμοδίως αλλά ο …..αρμόδιοι – όπως ο ίδιος δήλωσε- τις … θάβουν !
Εδώ και πολύ καιρό τις δημοσιοποιεί ευρέως με κίνδυνο και της ζωής του ακόμα..
Εγώ- για νάμαι ειλικρινής - φοβάμαι για τον Σούρλα !

Αυτά προς ενημέρωσή σας, φίλοι μου .

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη