25 Σεπ 2014

Απαράδεκτες οι συνθήκες στα νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης

Κι ακόμα δεν άρχισαν τα κρύα, να δούμε τι θα γίνει με το πετρέλαιο!


Με απαράδεκτες πρακτικές και συνθήκες έρχονται κάθε μέρα τα παιδιά που φοιτούν στα νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα στο 56ο νηπιαγωγείο (στο Τενεκεδένιο) υπάρχει μόλις μία τετράωρη (έτσι δηλώνει) νηπιαγωγός για 20 παιδιά!

Αφού πέρασε μια περίοδος με τις νηπιαγωγούς και τις υπαλλήλους να λένε ανακρίβειες στους γονείς σχετικά με τα ωράρια των παιδιών, οι γονείς έρχονται κάθε μέρα και με καινούριες εκπλήξεις.

Τα παιδιά πρέπει να φέρνουν το φαγητό από το σπίτι. Όχι σε σακούλα, αλλά σε ξεχωριστή τσάντα. Δηλαδή αν δεν έχει ο άλλος να αγοράσει δεύτερη τσάντα τι γίνεται;

Υπάρχει ένας φούρνος μικροκυμάτων, δεν υπάρχει τραπεζοκόμος και υπάρχουν 3 τμήματα νηπίων από 20 περίπου παιδιά το καθένα. Οι νηπιαγωγοί δεν προλαβαίνουν και να προσέχουν τα παιδιά και να ζεσταίνουν το φαγητό τους με αποτέλεσμα τα παιδιά να πρέπει να φάνε φαγητό που φυσικά μαγειρεύτηκε την προηγούμενη μέρα, πέρασε όλη την ημέρα εκτός ψυγείου για να το φάει το μεσημέρι κρύο. Αλήθεια ο ΕΦΕΤ τι έχει να πει γι΄αυτό; Ελέγχονται από πουθενά οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία γιατί τα ιδιωτικά από ό,τι έχω μάθει τα ξεσκίζουν.

Το κορυφαίο όμως είναι πως οι νηπιαγωγοί ζητούν από τους γονείς 60 ευρώ για υλικά (μαρκαδόρους χαρτόνια κλπ) γιατί δεν υπάρχουν και φυσικά δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένες να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Αλήθεια ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είναι υπεύθυνος για τα νηπιαγωγεία; Να ξέρω δηλαδή πού να πάρω να βρίσω...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη