13 Σεπ 2014

Περί Συντάγματος, Δικαιοσύνης και άλλων φληναφημάτων

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Εν αρχή ην ο ΓΑΠ. Ο πρωτοπόρος. Είχε δηλώσει ότι αν το ΣτΕ κηρύξει το Μνημόνιο αντισυνταγματικό, η κρίση του θα είναι απλώς μία νομική άποψη. Τίποτε άλλο. Και το Μνημόνιο εκρίθη συνταγματικό. Καμμία κουφάλα δεν έψεξε τη Δικαιοσύνη.

Ακολούθησε ο Στουρνάρass. Μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε το χαράτσι αντισυνταγματικό, έδωσε εντολή στη ΔΕΗ να συνεχίσει να το εισπράττει αγνοώντας τη δικαστική απόφαση. Η ΔΕΗ προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και ο Άρειος Πάγος ανέστειλε την εφαρμογή τής πρωτόδικης απόφασης. Καμμία κουφάλα δεν έψεξε τη Δικαιοσύνη. Το ίδιο έγινε και με τις απολυμένες καθαρίστριες. Ο Άρειος Πάγος του είπε να μην τις ξαναπροσλάβει, μέχρι να δει τί θα κάνει με τους άτακτους πρωτοδίκες. Καμμία κουφάλα δεν έψεξε τη Δικαιοσύνη.
Τη σκυτάλη πήρε ο γίγας Γκίκας. Όταν το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές αποδοχών δικαστικών και ενστόλων, ο γίγας δήλωσε ότι δεν μπορούν οι δικαστές να ασκούν οικονομική πολιτική. Οι κουφάλες απλώς κοιτάχτηκαν παράξενα μεταξύ τους.
Τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε το ξεπούλημα του Ελληνικού στον Λάτση αναδεικνύοντας τις λαθροχειρίες που έγιναν για πολλοστή φορά εις βάρος του δύσμοιρου αυτού λαού. Και μετά; Μετά το ΣτΕ ανέστειλε τον νόμο του γαλατά, κατά κόσμον Κωστή Χατζηδάκη, για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές. Το σύστημα των κουφαλών ξεσηκώθηκε. Δεν χαμπερίζει από Σύνταγμα. Δεν θέλει να ξέρει ότι
87§2. Oι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τoυς υπόκεινται μόνo στo Σύνταγμα και στoυς νόμoυς και σε καμία περίπτωση δεν υπoχρεoύνται να συμμoρφώνoνται με διατάξεις πoυ έχoυν τεθεί κατά κατάλυση τoυ Συντάγματoς.
93§4. Tα δικαστήρια υπoχρεoύνται να μην εφαρμόζoυν νόμo πoυ τo περιεχόμενό τoυ είναι αντίθετo πρoς τo Σύνταγμα.


Εικόνες σαν κι’ αυτήν, όμως, είναι απολύτως φυσιολογικές. Βάρδα μην πεις «δεν ντρέπεστε ρε πουσταριά» και θα σου ορμήσουν κραδαίνοντας τον ν. 4285/2014 τον και αντιρατσιστικό αποκαλούμενο, χαϊδευτικά. Ποια κουφάλα θα μας πει ποιός θα μας προστατέψει από αυτές τις ασχήμιες του Μπουτάρη και του Καμίνη;



Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομὀκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη