3 Σεπ 2014

Καλά σαράντα ...

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

1] Στο ΠΑΣΟΚ εύχομαι ....
καλά σαράντα!

Λιβανός [ανεψιός Π. Κανελλόπουλου, πρώην υπουργός ΝΔ, μετέπειτα υπουργός ΠΑΣΟΚ που αγόρασε διαμέρισμα επί της Η. Αττικού στην κ. Στάη από επιλήψιμα έσοδα, νυν μακαρίτης], Μιμή, [σωματοφύλαξ προς προστασία από τα ψάρια;], Λιάνης, Τσαρλαμπά, Κάρολος όλο χαρούλες. Αυτοί που έφεραν τον σοσιαλισμό και κατήργησαν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

2] Ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο Αλέξανδρος Μαγκάκης λίγο πριν πεθάνει. Αφιερώνεται ειδικά στους εορτάζοντες σήμερα.

«Σαλπάρω ήρεμος για τον άλλο κόσμο. Αυτόν που αφήνω πίσω μου σίγουρα δεν είναι πια η Ελλάδα μου. Αυτός είναι άλλος τόπος με ανθρώπους άλλης φυλής. Δεν με αφορούν. Τι θέλω εγώ ανάμεσά τους; Να 'στε όλοι καλά. Στον τάφο μου να γράψετε: Αντιστάθηκε το 1941-1944 στη ναζιστική κατοχή, το 1967-1974 στη στρατιωτική δικτατορία και το 1989-1996 στην ηθική σήψη. Μετά, στην πλημμύρα του άνοου, δεν υπάρχει αντίσταση και το μετά από την πλημμύρα αυτή δεν υπάρχει πια».

3] Σήμερα εγώ εορτάζω τα 171 χρόνια από τότε που ο Μονάρχης αναγκάσθηκε να παραχωρήσει Σύνταγμα στον ελληνικό λαό μετά το κίνημα του Καλλέργη. Αποτελεί ύβριν να εκμεταλλεύονται οι τυχοδιώκτες και τα λαμόγια αυτή την ημερομηνία [Γ΄ Σεπτεμβρίου] για να διαδηλώσουν την υποκριτική πίστη τους και τον ανύπαρκτο αγώνα τους για τον λαό. Τους αφιερώνω απόσπασμα από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με σημειώσεις [με έντονα γράμματα] του Δημήτρη Καμμένου.



4] Και κάτι άσχετο, μα τόσο σχετικό, όπως πάντα. Ίσως και αυτό να είχε υπόψη του ο Μαγκάκης.




Σωτήριος Καλαμίτσης

Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη