4 Σεπ 2014

"Μαγειρέματα" στις προσλήψεις για τη ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης

Αναγνώστης καταγγέλει με εκτενή επιστολή του στο taxalia, ότι "στον διαγωνισμό δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ, με πειραγμένα μόρια και στοχευμένες ενστάσεις θα βγουν από τη μέση όσοι ...
ικανοί δεν αρέσουν, δεν εξυπηρετούν, δεν είναι από τα κομματικά σόγια της συγκυβέρνησης ή φίλοι φίλων.
Κάτι ανάλογο έγινε και στην περίπτωση για τις 7 θέσεις συντακτών-παραγωγών ειδήσεων-εκπομπών για την ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης.
Στα προσωρινά αποτελέσματα που έβγαλε η ΝΕΡΙΤ, οι υποψήφιοι είχαν ανάλογα την προϋπηρεσία τους και τα πτυχία τους τα ανάλογα μόρια. Αποτέλεσμα όλων αυτών οι υψηλές θέσεις δημοσιογράφων της πόλης που δεν είχαν περάσει ποτέ από την κομματική ΕΡΤ ή ΔΤ .
Αυτό ανησύχησε τους δημοσιογράφους της ΔΤ που θέλουν να είναι και στην ΝΕΡΙΤ αλλά και τα κομματικά στελέχη της συγκυβέρνησης που θέλει μνημονιακούς και ελεγχόμενους Δημοσιογράφους στην ΝΕΡΙΤ.
Έτσι στον αναθεωρημένο πίνακα κατάταξης των υποψηφίων με έδρα τη Θεσσαλονίκη (28-08-14) που αναρτήθηκε στο ίντερνετ οι εν λόγω δημοσιογράφοι υποψήφιοι δεν είναι στους πίνακες.
Για να μπορέσουν να ξανανοικτούν και να ’’πειραχτούν’’ οι φάκελοι δεχτήκανε ‘’στοχευμένη’’ ένσταση κυρίας  η οποία είναι η αιτούσα σε όλες τις ‘’στοχευμένες’’ ενστάσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη…) με το απλό αιτιολογικό ότι δεν πληρούν το προσόν της 2ετούς δημοσιογραφικής εμπειρίας μέσω ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Αυτό είπαν, άσχετα εάν υπήρχε….Έτσι για να φύγουν από την μέση οι ικανοι."

Ο αναγνώστης-δημοσιογράφος λέει κι άλλα, από τα ενδότερα της ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης, τα οποία κρατάμε και θα τα παρουσιάσουμε, αν οι "προφητείες" του βγουν αληθινές. Μάλιστα, φαίνεται να γνωρίζει από τώρα, ποιοί θα στελεχώσουν το κανάλι με έδρα τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα είναι -κατά τον αναγνώστη- οι γνωστοί κολαούζοι -δημοσιογραφικοί δεινόσαυροι του ΠΑΣΟΚ. Μας παρέθεσε μάλιστα και 5 ονόματα γνωστών δημοσιογράφων, που θα ξαναμπούν στο παιχνίδι. 
Πάντως εμείς στο taxalia, είχαμε μια ...διαστροφή τον τελευταίο χρόνο: κρατήσαμε ένα τεράστιο αρχείο με όλα τα σχόλια πρώην δημοσιογράφων της ΕΤ3 μετά το κλείσιμο της, όπως τα αναρτούσαν στα κοινωνικά δίκτυα (facebook , twitter κλπ), είτε επώνυμα, είτε με ψευδώνυμα....έτσι για την ιστορία..
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη