4 Οκτ 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ TAXALIA: Η Τουρκία εργάζεται κρυφά για την κατασκευή ατομικής βόμβας!

ΟΙ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

Η BND – οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας - κατασκοπεύουν την Άγκυρα:
Ο λόγος θα μπορούσε να είναι ένα
τουρκικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, για το οποίο οι Τούρκοι εργάζονται προφανώς κρυφά. Το σύνολο των τεκμηρίων περιλαμβάνει από ράβδους καυσίμου έως και πυραύλους μέσου βεληνεκούς!!!
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν θέλει να φτιάξει και να προωθήσει τη χώρα του ως μια μεγάλη δύναμη. Το πρεστίζ που προκύπτει από τα πυρηνικά όπλα, είναι επίσης μια στρατηγική της Βόρειας Κορέας του Kim Jong-un όπως και του πρώην Λίβυου δικτάτορα Καντάφι.
Βασικό παράγοντας στην πυρηνική συμφωνία είναι η πακιστανική AQ Khan
Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας, κατασκοπεύει την Τουρκία επειδή υπήρχαν αρκετοί πιθανοί λόγοι:
Μέσα από τη χώρα και το Βόσπορο διακινούνται τα ναρκωτικά των ισλαμιστών μαχητών.
Υπάρχει ένας μεγάλος λόγος, ένα γεγονός το οποίο καθιστά την Τουρκία στόχο των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Για κάποιο χρονικό διάστημα, υπάρχαν αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο Ερντογάν θέλει να εξοπλίσει τη χώρα του με πυρηνικά όπλα.

Η διαμάχη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και οι προκλήσεις της Βόρειας Κορέας με τις δοκιμές πυρηνικών όπλων, απασχολούν τη Δύση σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Προφανώς η Τουρκία εργάζεται για να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, όμως, είναι δύσκολα συζητηθεί δημοσίως.
Η δυτική σκέψη όμως, είναι σύμφωνη σε μεγάλο βαθμό γι 'αυτό.

Μεγάλης κλίμακας το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας

Μοντέλο για την στρατηγική των Τούρκων είναι σαφώς το Ιράν.
Η Τεχεράνη επιδιώκει πυρηνικά όπλα και για να τα φτιάξει βρίσκει υλικό και κρυφά κάτω από την κάλυψη ενός πολιτικού πυρηνικού προγράμματος.
Και η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα για πυρηνικά στρατιωτικά όπλα τα τελευταία χρόνια.
Ο επίσημος λόγος για αυτό: Η εγχώρια οικονομία αναπτύσσεται και χρειάζεται περισσότερη δύναμη.

Το 2011 η Άγκυρα ανέθεσε στη ρωσική εταιρεία Rosatom με κόστος15 δις ευρώ να χτίσει ένα μεγάλο συγκρότημα με αντιδραστήρα στις ακτές της Μεσογείου, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά από το τουριστικό κέντρο της Αττάλειας.
Δύο χρόνια αργότερα, έκανε μια παρόμοια συμφωνία με την ιαπωνική-γαλλική κοινοπραξία στην τιμή των 17 δις.
Το θέμα όμως αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον από τα στοιχεία που προκύπτουν από τα συμβόλαια και κυρίως ό, τι δεν είναι σε αυτά.

Οι εταιρείες για την κατασκευή ενός αντιδραστήρα ελαφρού ύδατος συμφωνούν με την κυβέρνηση το έργο να λειτουργήσει για 60 χρόνια και του παρέχουν την αναγκαία για τη λειτουργία του ποσότητα ουρανίου και στη συνέχεια παίρνουν πίσω τα αναλώμενα καυσίμα.
Αυτά προσφέρουν στην περίπτωση της Τουρκίας, τόσο η Ρωσική Rosatom αλλά και η ιαπωνική-γαλλική κοινοπραξία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο.
Τι γίνεται όμως με την παροχή της σύμβασης ουρανίου...

Η Τουρκία έχει παραιτηθεί και στις δύο περιπτώσεις – των δυο εταιρειών δηλαδή- από το να καθορίσει πως θα γίνει η απόσυρση των πυρηνικών αποβλήτων της σύμβασης!
Επέμεινε μάλιστα για το αντίθετο, να ρυθμίσει δηλαδή αυτό το πράγμα αργότερα!
Αυτό εξηγεί ότι η Άγκυρα κάνει ασυνήθιστους ελιγμούς στις διαπραγματεύσεις.
Αλλά την πρόθεση της Άγκυρας πίσω από όλο αυτό το σκηνικό είναι εύκολο να την δείτε:
Η τουρκική ηγεσία θέλει να κρατήσει αυτά τα μέρη του πυρηνικού προγράμματος στα χέρια της - και είναι ζωτικής σημασίας για κάθε κράτος που θέλει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα!!!

Πρώτον, υπάρχουν οι ράβδοι καυσίμου: Όχι μόνο στο Gorleben στην Κάτω Σαξονία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, η διάθεση των πυρηνικών αποβλήτων συζητείται ως ένα πρόβλημα.
Η Τουρκία από την άλλη πλευρά δεν θέλει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της απόβλητα.
Η μόνη λογική εξήγηση για αυτό:
θέλει να προετοιμαστεί για την κατασκευή μιας βόμβας πλουτωνίου!
Αυτό είναι ένα πολιτικό πυρηνικό εργοστάσιο: Μετά το κάψιμο, οι ράβδοι περιέχουν μόνο το 90 τοις εκατό των αποβλήτων, αλλά και επιπλέον εννέα τοις εκατό μολυσμένου ουρανίου και πλουτωνίου. Με τη βοήθεια της υψηλής σε ραδιενεργό υλικό ράβδου, από την οποία μπορεί να απομονωθεί, μπορεί να κατασκευαστεί μέσα σε μισό χρόνια και έχει περίπου το μέγεθος ενός κανονικού συγκροτήματος γραφείων.
Αυτό έχει αποδειχθεί από μελέτες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η βάση για τη βόμβα πλουτωνίου!

Οι ράβδοι καυσίμου θα μπορούσε, θεωρητικά, να υποβάλλονται σε επεξεργασία για επαναχρησιμοποίηση σε ένα πολιτικό αντιδραστήρα. Αλλά αυτό είναι πολύ πιο ακριβό από ό, τι αν αγοράζουν νέους. Αν η Τουρκία εξακολουθεί να θέλει να κρατήσει τις ράβδους χρησιμοποιημένου καυσίμου, τότε υπάρχει μόνο μία λογική εξήγηση:
Θέλει να συγκεντρώσει υλικό για μία βόμβα πλουτωνίου!

Τα κενά στις συμβάσεις αφήνουν ακόμη ανοικτό τον τρόπο για να βομβαρδίσουν άμεσα το ουράνιο! Η Άγκυρα πήρε την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται επίσης για να κάνει το μετάλλευμα καύσιμο σε πολιτικό αντιδραστήρα: με εμπλουτισμό ουρανίου.

Για τη λειτουργία της μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει να εμπλουτιστεί με 3.5 έως πέντε τοις εκατό, για τα πυρηνικά όπλα για τουλάχιστον 80 τοις εκατό.
Η τεχνική διαδικασία είναι η ίδια κατ 'αρχήν.
Και έτσι είναι ένα κατάλληλο κάλυμμα για όσους θέλουν να πάρουν το πάνω χέρι στην παραγωγή πυρηνικών όπλων. Η Τουρκία έπεισε με το θέμα του αντιδραστήρα τις ξένες εταιρείες και για το ουράνιο και θα το κρατήσει για τον εαυτό της.

Θα επηρεαστούν επίσης από το γεγονός ότι από τη μια η Άγκυρα σκοπεύει να εμπλουτίσει ουράνιο, αλλά από την άλλη το απορρίπτει με αγανάκτηση.
Σε κάθε περίπτωση, η στάση της τουρκικής κυβέρνησης είναι αντιφατική.
Παρά τις έντονες διαψεύσεις της Τουρκίας με ισχυρισμούς για τα δικαιώματά της σύμφωνα με τη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, συμπεριλαμβανομένου του εμπλουτισμού ουρανίου, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δημιούργησε τα κενά στις συμβάσεις με το επιχείρημα:  για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον πυρηνικό κύκλο!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν έχει ήδη κανονίσει το 2010, κρυφά, να προετοιμαστούν για την κατασκευή των εγκαταστάσεων και για τον εμπλουτισμό του ουρανίου.
Σύμφωνα επίσης και με άλλες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, η Τουρκία έχει ήδη ένα σημαντικό αριθμό από συσκευές φυγοκέντρησης.
Και φυσικά μια είναι η απάντηση στην ερώτηση από που προήλθαν όλα αυτά:
Πακιστάν.

Οι Τούρκοι είχαν ηγετικό ρόλο στις δραστηριότητες του Abdul Qadeer Khan. ενός Πακιστανού πυρηνικού λαθρέμπορου, ο οποίος και προμήθευσε μεταξύ 1987-2002 το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Λιβύη με χιλιάδες μηχανές φυγοκέντρησης.
Τα ηλεκτρονικά όλων των πακιστανικών εξαρτημάτων προήλθαν από τους Τούρκους εταίρους.
Ο Khan είχε έστω και προσωρινά την πρόθεση να μεταφέρει ολόκληρη την παράνομη παραγωγή φυγοκέντρησης του στην Τουρκία. Το 1998 προσέφεραν οι Τούρκοι στον τότε πρωθυπουργού του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, ακόμη και μια "πυρηνική συνεργασία" στον τομέα της έρευνας.


Οι πυρηνικές επιστημονικές ανταλλαγές με το Πακιστάν

Η Τουρκία είχε τελικά βοηθήσει στην κατασκευή των πυρηνικών όπλων του προγράμματος του Πακιστάν στη δεκαετία του '80. Εκείνη την εποχή πολλοί μηχανισμοί, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να προμηθεύονται ανοιχτά, παραδόθηκαν μέσω της Τουρκίας στο Πακιστάν. Ως εκ τούτου, δεν θα αποτελεί έκπληξη, αν η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών λέει ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν έντονες πυρηνικές επιστημονικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.
Αλλά μάλλον είναι κάτι περισσότερο από αυτό! Ο AQ Khan έχει αποδείξει στους πελάτες του ότι όχι μόνο τους προμηθεύει με μηχανισμούς φυγοκέντρισης, αλλά και με πλήρη σχέδια για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
Ένα τέτοιο ''πακέτο'' με εξαιρετικά ευαίσθητα έγγραφα έπιασε η CIA στη Λιβύη το 2003, κρυμμένο σε πλαστική σακούλα που ανήκε σε ένα κύριο που προερχόταν από την πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Σε περίπτωση που η Τουρκία ήταν μαζί με το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Λιβύη ένας άλλος πελάτης του Khan, τότε θα πρέπει να έχει λάβει παρόμοια οφέλη: υλικό και τεχνογνωσία για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας

Ένα άλλο σημαντικό σημείο στην αλυσίδα των στοιχείων για την ύπαρξη σχεδίου κατασκευής πυρηνικού όπλου είναι και το τουρκικό πρόγραμμα πυραύλων.

Από τα μέσα της δεκαετίας του '80 ανέπτυξε πρόγραμμα η Τουρκία πυραύλων μικρού βεληνεκούς, με μέγιστη εμβέλεια 150 χιλιόμετρα.
Προφανώς και δεν ήταν ικανοποιημένη. Μεγάλη αίσθηση προκλήθηκε κυρίως όταν ο Ερντογάν τον Δεκέμβριο του 2011 για την αμυντική βιομηχανία της χώρας του είπε, ότι θα αναπτύξει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Δύο μήνες αργότερα, η Τουρκία άρχισε την ανάπτυξη ενός πυραύλου μέσου βεληνεκούς.
Ένας τύπος του πυραύλου με βεληνεκές τουλάχιστον 1.500 χιλιομέτρων που έχει ήδη παραχθει από τους Τούρκους το 2012
Ένας τύπος μέσου βεληνεκούς με 2.500 χιλιόμετρα ακτινα θα πρέπει να είναι έτοιμος για το 2015.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ

ΟΙ πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς είναι κατάλληλοι λόγω της χαμηλής ακρίβειας και το ωφέλιμο φορτίο τους μόνο για τα όπλα μαζικής καταστροφής!
Ένα πρόγραμμα για την παρασκευή τους είναι μια ισχυρή - μια πολύ ισχυρή - ένδειξη ενός συνεχιζόμενου προγράμματος πυρηνικών όπλων!

Αλλά τι ακριβώς κάνει η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας προς την επιλογή της πυρηνικής ενέργειας; Και πάλι, θα πρέπει να ξέρετε για να βγάλετε ένα συμπέρασμα κάποια πράγματα: Τον Αύγουστο του 2011, ο Τούρκος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ναμίκ Ταν, δήλωσε:''Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Ιράν να έχει πυρηνικά όπλα."
Δύο χρόνια αργότερα, ο τότε Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ αποσαφήνισε τη θέση αυτή σε μια συνέντευξή του λέγοντας : "Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε μια γειτονική χώρα να έχει όπλα, τα οποία η Τουρκία δεν έχει."
Επιδιώκει λοιπόν η Τουρκία την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012, το 54 τοις εκατό των 1500 Τούρκων ερωτηθέντων ήταν υπέρ της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων από την Τουρκία για την αντιμετώπιση ενός πυρηνικά εξοπλισμένου Ιράν.

Σημείεωση taxalia:
το άρθρο έγινε προσπάθεια να μεταφραστεί από εδώ
http://www.welt.de/politik/ausland/article132446686/Arbeitet-die-Tuerkei-heimlich-an-der-Atombombe.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη