9 Οκτ 2014

Xωρίς ταύτιση απόψεων οι Ευρωπαίοι

Πιέσεις για να χαλαρώσουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί, να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία στην Ευρώπη, ασκησαν η Γαλλία και η Ιταλία όμως η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δεν έκανε καμία υποχώρηση, ζητώντας από τις χώρες να προχωρήσουν πιο γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου για την απασχοληση ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αλλά και ο ιταλός πρωθυπουργός σημείωσαν ότι η Ευρώπη χρειάζεται να αλλάξει πορεία. Αντίθετα η Μέρκελ υπογράμμισε την ανάγκη οι χώρες μέλη της ΕΕ να ακολουθούν τους κανόνες.
Στη διάσκεψη εξετάστηκαν πολλά μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, μεταξύ αυτών και την αποδέσμευση του ποσού ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος και το 2015. «Η Ελλάδα μπαίνει σε ανάκαμψη και καταφέρνει να μειώσει σταδιακά την ανεργία, δήλωσε ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του μιλώντας στην ευρωπαϊκή διάσκεψη για την Απασχόληση, στο Μιλάνο.

Στην Ελλάδα φεύγουμε πλέον από την κρίσιμη αλλά πολύ δύσκολη περίοδο των 6 ετών ύφεσης, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι αυτό το τρίμηνο, η οικονομία μας για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια, γυρίζει σε θετικό πρόσημο και η Ανάπτυξη το 2015 θα είναι ισχυρή και βιώσιμη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη