7 Νοε 2014

Άρθρο 225 ΕΕ

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Είναι γεγονός ότι το Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί όργανο χωρίς ουσιαστική εξουσία. Εκδίδει ψηφίσματα-ευχολόγια και παρέχει τη γνώμη του επί Οδηγιών που θέλει να θεσπίσει η Eπιτροπή [Commission]. Τολμώ να πω ότι πρόκειται για διακοσμητικό όργανο, ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι...
η ΕΕ λειτουργεί σε βάσεις δημοκρατικές. Υπάρχει, πάντως, και το άρθρο 225 της Συνθήκης της Ρώμης, το οποίο ορίζει ότι
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί, με την πλειοψηφία των μελών που το απαρτίζουν, να ζητάει από την Επιτροπή να υποβάλλει κατάλληλες προτάσεις για θέματα για τα οποία χρειάζεται κατά τη γνώμη του να εκπονηθούν πράξεις της Ένωσης προκειμένου να υλοποιηθούν οι Συνθήκες. Εάν η Επιτροπή δεν υποβάλλει πρόταση, γνωστοποιεί τους λόγους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Μπορεί, λοιπόν, να ζητήσει το Ευρωκοινοβούλιο από την Επιτροπή συγκεκριμένες προτάσεις για τη ρύθμιση συγκεκριμένων ζητημάτων, αλλά αυτό το αίτημα δεν δεσμεύει την Επιτροπή, η οποία μπορεί να αρνηθεί να προβεί σε προτάσεις. Η μόνη υποχρέωση που έχει η Επιτροπή είναι να αιτιολογήσει την άρνησή της.
Έστω και έτσι όμως, ας αφήσουν οι ευρωβουλευτές μας τις κοκορομαχίες και τις δήθεν σημαντικές ερωτήσεις περί των συνόρων της ΕΕ για την προστασία της Κύπρου, για τις γερμανικές αποζημιώσεις κ.λπ. και ας προτείνουν στο Ευρωκοινοβούλιο να ζητήσει από την Επιτροπή να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για τα θέματα των Σκοπίων, της Κύπρου, της επιθετικότητας της Τουρκίας, των γερμανικών αποζημιώσεων κ.λπ. Και όταν το Ευρωκοινοβούλιο καταψηφίσει την πρότασή τους, μπορούν να μετρηθούν οι της ΝΔ, της Ελιάς, του Ρυακιού, της ΧΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Αν το Ευρωκοινοβούλιο υπερψηφίσει την πρότασή τους, αλλά η Επιτροπή δεν υποβάλει προτάσεις, τότε ας ξαναμετρηθούν. Αρκεί ότι θα έχουν ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα.
Τα λεφτά που παίρνουν είναι πάρα πολλά για τις φιγούρες που κάνουν και την προβολή της μουτράκλας τους με βλακειούλες για να περνάει η ώρα. Ο λαός υποφέρει* και αυτοί κάνουν τσάρκες Βρυξέλλες-MEGA και λοιπές τηλεοπτικές δυνάμεις με εξαίρεση, φυσικά, τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος, παρά την ηλικία του, έχει αποδυθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα για να αναδείξει και προωθήσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν και ομόκελλος σε φυλακές τύπου Γ΄
*Στη συντριπτική πλειονότητά του, στην οποίαν ασφαλώς και δεν καταλέγονται οι 9.999 που αγόρασαν το iPhone6 την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του [ΣΗΜ: ο δεκάκις χιλιοστός ήταν το Υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή ολόκληρος ο λαός, προκειμένου να εφοδιασθεί ο Ντέπιουτης με εργαλείο τελευταίας τεχνολογίας] .
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη