4 Νοε 2014

Τον Κώστα Καραμανλή θα προτείνει ο Τσίπρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αυτό είναι το όνομα που εννοούσε ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμα που μετέφερε μέσω Παπούλια στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας...


Συναίνεση στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ορισμός πρόωρων εκλογών σε μία λύση “πακέτο” που θα εξασφαλίσει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για εκλογές, αντί της συνεχιζόμενης… “αγωνίας” για την διεξαγωγή τους.

Αυτή είναι και η συζήτηση που θέλει να αποφύγει ο πρωθυπουργός γιατί αφ’ ενός δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση Τσίπρα αναφορικά με το πρόσωπο του προέδρου, από την άλλη αρνούμενος τις εκλογές στην ουσία θα επιβεβαίωνε τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κυβέρνηση μειοψηφίας.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ λόγω αδυναμίας εκλογής του ΠτΔ, το όνομα “Καραμανλής” δεν θα τεθεί εκ νέου από τον ΣΥΡΙΖΑ ως μόνη λύση για την διασφάλιση μίας ευρύτατης πλειοψηφίας εντός βουλής. Και σε επίπεδο διακυβέρνησης βέβαια, ο Κώστας Καραμανλής, ο μόνος Έλληνας πολιτικός που εμπνέει τον σεβασμό στους ξένους ηγέτες, εχθρούς και φίλους, θα διασφάλιζε την επαναφορά της Ελλάδας στο διεθνές γίγνεσθαι. Της Ελλάδας που σήμερα βρίσκεται στο καναβάτσο, αφού έχουν αναλάβει να την εκπροσωπούν πρόσωπα που μόνο τον σεβασμό δεν εμπνέουν. Αντίθετα, εξασφαλίζουν τον διασυρμό της σε κάθε διεθνή τους εξόρμηση. Αυτό είναι ίσως το πλέον ολέθριο τραύμα που θα αργήσει να επουλωθεί.

ΠΗΓΗ: http://olympia.gr/2014/11/04

σχόλιο taxalia: Δεν ξέρουμε αν έχει βάση το σενάριο του Olympia.gr, αλλά ο Κώστας Καραμανλής διαμήνυσε σε όλους τους τόνους, ότι δεν ενδιαφέρεται για το αξίωμα του ΠτΔ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη