1 Νοε 2014

Τζιτζικώστας σε Μηταράκη : Ανοίξτε άμεσα τον Αναπτυξιακό Νόμο για να ενισχυθεί η αγορά

Στην Περιφέρεια σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης

Μήνυμα για άμεση στήριξη της αγοράς από τον Τζιτζικώστα στην Κυβέρνηση

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τον κ. Μηταράκη σχετικά με τα σημαντικότερα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Π.Κ.Μ. και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως είναι οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και ο νέος αναπτυξιακός νόμος ενώ ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στον Υφυπουργό το σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής Περιόδου στο πλαίσιο του ΣΕΣ 2014-2020, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της νέας διοίκησης της Π.Κ.Μ.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για την υποδοχή και τον συνεχάρη για το δυναμισμό του και το έργο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καλό μου φίλο, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που με δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του και μου έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε για ζητήματα που άπτονται των αναπτυξιακών προοπτικών που έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίαςεπεσήμανε ο κ. Μηταράκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα του νέου Αναπτυξιακού νόμου και τόνισε την ανάγκη να οριστικοποιηθεί η δομή του και να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, ούτως ώστε να μπορέσουν να υποστηριχθούν στην πράξη οι επιχειρήσεις της χώρας. Σχετικά με το νέο Αναπτυξιακό Νόμο ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι «Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που θα κατατεθεί μέσα στο 2014 στη Βουλή και θα ανοίξει το 2015 αποτελεί ένα σημαντικότατο εργαλείο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Φέτος ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς υπογράψαμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 δις ευρώ και συνολικής επιχορήγησης 1.7 δις ευρώ».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έθεσε επίσης στον κ. Μηταράκη το θέμα της χρηματοδότησης του υπάρχοντος Αναπτυξιακού Νόμου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι εντός της εβδομάδας θα μεταφερθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κονδύλια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να καλυφθούν ώριμες πληρωμές από επενδύσεις που έχουν ολοκληρωθεί και ήδη λειτουργούν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη