1 Νοε 2014

Τα χρέη από τη δίκη Παπαγεωργόπουλου και ο τσαμπουκαλής καφετζής της Αριστοτέλους

"Έτσι ο Δήμος πήγε χθες στη δίκη τριών υπαλλήλων του, οι οποίοι δικάζονταν επειδή έκαναν τη δουλειά που έπρεπε να κάνουν, προσλαμβάνοντας ξένο δικηγόρο ... Τι της χρωστούσαν; Τον καυγά που έκανε για να αναβληθεί η δίκη Παπαγεωργόπουλου τον προηγούμενο Οκτώβριο με απόφαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου."

Γράφει ο προσεκτικός παρατηρητής




Μέσα σε όλες τις ντροπές του Δήμου Θεσσαλονίκης, μία πάνω, μία κάτω δε χαλάει ο κόσμος.

Έτσι ο Δήμος πήγε χθες στη δίκη τριών υπαλλήλων του, οι οποίοι δικάζονταν επειδή έκαναν τη δουλειά που έπρεπε να κάνουν, προσλαμβάνοντας ξένο δικηγόρο.

Δηλαδή κανένας από τους 11 δικηγόρους που είναι στο payroll του δήμου δε μπορούσε να υπερασπιστεί τους συναδέλφους του;

Το ίδιο- πρόσληψη εξωτερικού δικηγόρου- έγινε στη δίκη του Παπαγεωργόπουλου με το αιτιολογικό ότι θα τους ήταν δύσκολο να είναι πολιτική αγωγή και να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκαν.

Τώρα τι συνέβη;

Κανένας από τους 11 δεν ήταν ικανός;

Κανένας από τους 11 δε μπορούσε να υπερασπιστεί τους συναδέλφους του;

Και καλά να είναι ο αντίδικος που δε ζήτησε νομιμοποίηση του νομικού παραστάτη του δήμου. Διότι η νομιμοποίηση δε χρειάζεται απόφαση του δημάρχου, αλλά απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Που δεν υπήρχε!

Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα εδόθη εκεί που έπρεπε να δοθεί!

Η υπόθεση ανετέθη στην κυρία Ιωάννα Παναγοπούλου, εκλεκτό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, παλαιόθεν συνεργάτιδα του Ευάγγελου Βενιζέλου και υποψήφια πρόεδρο του συλλόγου.

Μάλλον της το χρωστούσαν, διότι ο Γιάννης Μπουτάρης στην προεκλογική περίοδο των εκλογών στον δικηγορικό σύλλογο, πήγε στις εκδηλώσεις που έκανε ο Χρήστος Βάρδας, αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Παρά τη βοήθεια του κυρ Γιάννη, ο Βάρδας ήλθε τέταρτος ανάμεσα στους προέδρους, αν και ο συνδυασμός του ήταν δεύτερος σε ψήφους.

Δηλαδή οι υποψήφιοι του ήταν καλύτεροι από αυτόν.

Τι της χρωστούσαν; Τον καυγά που έκανε για να αναβληθεί η δίκη Παπαγεωργόπουλου τον προηγούμενο Οκτώβριο με απόφαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου.

Είχε πρωτοστατήσει η Γιάννα για να ληφθεί εκείνη η απόφαση για την αναβολή και να γίνει η δίκη μέσα στην προεκλογική περίοδο, με τους βασικούς αντιπάλους του κυρ-Γιάννη ενοχοποιημένους και την απόφαση να βγαίνει μετά…

Για όσους δεν το πρόσεξαν:  Τη δικηγόρο την επέλεξε ο Δήμος και την πλήρωσαν οι εργαζόμενοι…

Τι λέει για όλα αυτά η παράταξη Καλαφάτη που διαθέτει στις τάξεις της στενό συνεργάτη και προσωπικό φίλο του προέδρου του Δ.Σ. Νίκου Βαλεργάκη;

Αλλά και ο Βαλεργάκης πίσω από την Παναγοπούλου είχε κρυφτεί, για να πάρει την ομόφωνη απόφαση να αναβληθεί η δίκη και να γίνουν όλα όπως βόλευαν στον Μπουτάρη

Κι όποιος δεν κατάλαβε, ότι όλα εδώ αμείβονται, δεν θέλει να καταλάβει…


Υ.Γ. Με το δικό της συνδυασμό ήταν υποψήφια για το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, η κυρία Καλυψώ Γούλα.  http://www.dsth.gr/admincouncils
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη