15 Νοε 2014

Οι δηλώσεις της Όλγας αναστατατώνουν τη ΝΔ

Αίσθηση προκάλεσε η εντύπωση που έκανε η δήλωση της κυρίας Κεφαλογιάννη στον Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος φέρεται να την έψαχνε επί ώρες για να της ζητήσει εξηγήσεις.

Ρεπορτάζ: Περσεφόνη Δημητριάδου


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική ΝΔ της Θεσσαλονίκης ο τρόπος με τον οποίο η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη προσέγγισε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κατά τη συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο της εφετινής PHILOXENIA, λίγους μήνες πριν από τις επικείμενες εκλογές.

«Είσαι ο πιο δραστήριος δήμαρχος σε ότι  έχει να κάνει με τον τουρισμό», είπε η κυρία Κεφαλογιάννη και δημοσιογραφικές πηγές έλεγαν ότι την αντίδραση της ΝΔ την χαρακτήριζε αιφνιδιασμός αλλά τα κορυφαία στελέχη έσπευδαν να διευκρινίσουν ότι υποχρέωση ενός μεγάλου κόμματος είναι να είναι έτοιμο για όλα.

Στο πλαίσιο αυτό ενέτασσαν κλείνοντας το μάτι με νόημα τη διαρροή της πληροφορίας ότι ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ θα είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης.

Εμείς είμαστε που ξεκινήσαμε να φέρνουμε και ξαναφέρνουμε τουρισμό στην πόλη, έλεγαν χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι ο κ.Παπαμιμίκος ήλθε από τη Λάρισα στο πανεπιστήμιο της πόλης, το οποίο επισκεπτόταν άνευ σοβαρού λόγου για μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα σκέφτεται να επανέλθει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης Γιώργου Ορφανού έλεγαν ότι ήταν σε γνώση του υπουργού η δήλωση και ότι ο κ.Ορφανος είχε εξηγήσει στην κυρία Κεφαλογιάννη ότι κύρια πηγή εισροής τουρισμού προς Θεσσαλονίκη είναι η επιτυχία που σημειώνει η ΝΔ στις Συκιές να επανεκλέγεται το Σίμο Δανιηλίδη εδώ και 24 χρόνια. Απογοητευμένοι οι άνθρωποι φεύγουν από τις Συκιές και έρχονται προς το κέντρο έλεγαν, σημειώνοντας τη συμβολή του υπουργού σε αυτήν την εξέλιξη ενώ προσέθεταν ότι η κυρία Κεφαλογιάννη ζήτησε προτάσεις για το πώς θα συνεχιστεί αυτό. 

Την ίδια στιγμή αμηχανία επικρατούσε στα βουλευτικά γραφεία της Α Θεσσαλονίκης. Συνεργάτης της κυρίας Ράπτη παρέπεμπε στην πρόσφατη πρωτοβουλία που ανέλαβε η βουλευτής με τίτλο «ένα στα πέντε».

«Εμείς το έχουμε κάνει ήδη πράξη», έλεγαν, παραπέμποντας στις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων. Θα είμαστε εμείς το ένα στα πέντε, δηλαδή από τους πέντε βουλευτές που έχει σήμερα το κόμμα, μόνο η Έλενα θα συνεχίσει να φέρνει τον τουρισμό Θεσσαλονίκη –Αθήνα στο προσκήνιο. «Και ο πρόεδρος Καραμανλής βεβαίως-βεβαίως» προσέθεταν κάνοντας το σταυρό τους προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Συνεργάτες που Γιάννη Ιωαννίδη, που δεν θέλησαν να αποκαλυφθεί η πηγή γιατί έτσι είναι το γούρι από το 2003, σημείωναν ότι ο coach πηγαινοέρχεται με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη από τότε που έκανε ομάδα εκείνους τους ερυθρόλευκους με το τριφύλλι στο στήθος, ομάδα το όνομα της οποίας δεν είχαν πρόχειρο την ώρα που επικοινωνήσαμε μαζί τους.

Αίσθηση προκάλεσε η εντύπωση που έκανε η δήλωση της κυρίας Κεφαλογιάννη στον Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος φέρεται να την έψαχνε επί ώρες για να της ζητήσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο βουλευτής και πρώην υπουργός δεν έχει καταλάβει ακόμη πως μπόρεσε η κρητικιά υπουργός να απαντήσει τόσο ετοιμόλογα στον Γιάννη Μπουτάρη την ώρα που -όπως προκύπτει από όλες τις φωτογραφίες- ο δήμαρχος είχε καρφωμένα τα μάτια του πάνω της, ενώ ο ίδιος όταν τον κοιτά έτσι ο κυρ Γιάννης χάνει τα λόγια του.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη