5 Νοε 2014

ΓιουσουRooms to let


Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Δημαρέλος και εντεταλμένος σύμβουλος για τις δράσεις που αφορούν την κυκλοφορία στην πόλη, επιχειρηματολογεί περί της αναγκαιότητας της δημιουργίας Γιουσουρούμ στον Δήμο Θεσσαλονίκης. 

Πιστεύει αυτά:



Έλεος πια με τις αντιδράσεις για το Γιουσουρούμ στην περιοχή των σφαγείων. Λες και πρόκειται να έρθει η Walmart και να κλείσει τις δουλειές των πάντων.

1) Το Γιουσουρούμ αποτελεί μία πρωτοβουλία πολιτών, κυρίως Ρομά, η οποίοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να επιχειρήσουν σε μία αγορά, τύπου flea market, η οποία θα λειτουργεί κάθε Κυριακή. Αγορά μικροπωλητών και όχι μεγαλοσυμφερόντων.

2) Ο κ. Καλαφάτης ήταν εναντίον διότι, μεταξύ άλλων, δεν πιστεύει πως η αγοραστική δύναμη του κόσμου, σηκώνει μία τέτοια αγορά. Μα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει τον ρόλο του αξιολογητή των business plan των ανθρώπων που θέλουν να επιχειρήσουν με δικό τους ρίσκο. Αντιτίθεται και στο "όραμα" που έχει η κυβέρνηση για τα μεσαία στρώματα. 'Η εν τέλει δεν αντιτίθεται? Στο όραμα. If you know what I mean...

3) Κανείς, μα κανείς, δεν έχει σταθεί ποτέ εμπόδιο στο να αναληφθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες από επιχειρηματίες άλλων περιοχών της πόλης.

4) Όσον αφορά εμένα, θεωρώ ότι είναι πολιτικός εκβιασμός, να λέγεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στηρίζει για ψηφοθηρικούς λόγους αυτή την αγορά. Από που και ως που θα πρέπει μία πρωτοβουλία που μου αρέσει, να στιγματίζεται εκ των προτέρων με αυτόν τον εκβιασμό. Με την ίδια λογική, για ψηφοθηρικούς λόγους αρνούνται την αγορά όσοι την αρνούνται. Αφήστε που η πλειονότητα των ενδιαφερομένων, δεν είναι δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

5) Τελος, έχω αρθρογραφήσει στο παρελθόν, για την ιδιαιτερότητα και τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει εκείνη η περιοχή στο μέλλον και να δημιουργήσει έναν ακόμα πόλο έλξης εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού της πόλης.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη