11 Δεκ 2014

Πρώτη νίκη της Σίτυ σε Ιταλικό έδαφος στην ιστορία της!

Η Μάντσεστερ Σίτι από τον 5ο όμιλο και η Σάλκε από τον 7ο όμιλο ήταν οι ομάδες που συνόδευσαν τις Μπάγερν και Τσέλσι, αντίστοιχα, στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το συγκρότημα του Μανουέλ Πελεγκρίνι «ξέρανε» τη Ρόμα μέσα στο «Ολίμπικο» και με
ωραία γκολ των Σαμίρ Νασρί και Πάμπλο Ζαμπαλέτα πήρε τη νίκη που επιζητούσε, την ώρα που η Μπάγερν επικρατούσε της ΤΣΣΚΑ στο Μόναχο και άφηνε τους Ρώσους εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας, αφού η τρίτη θέση κατέληξε στους «τζαλορόσι».
Η τύχη του αγώνα και της ιταλικής ομάδας, πάντως, ενδεχομένως θα ήταν διαφορετική αν η κεφαλιά του Κώστα Μανωλά στο 72ο λεπτό κατέληγε στα δίχτυα και όχι στο δεξί δοκάρι του Τζο Χαρτ, σε φάση που θα μπορούσε να γίνει το 1-1.
Η Σάλκε, από την πλευρά της, πέρασε από τη Σλοβενία με τρίποντο επί της Μάριμπορ και σε συνδυασμό με την (αναμενόμενη) ήττα της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο Λονδίνο από την Τσέλσι βρέθηκε στην επόμενη φάση, αφήνοντας τους Πορτογάλους τρίτους και στο Γιουρόπα Λιγκ.
Από εκεί και ύστερα, η πρώτη θέση στον 6ο όμιλο κατέληξε στην Μπαρτσελόνα που νίκησε στο ντέρμπι κορυφής την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Καμπ Νου», ενώ τρίτος κατετάγη ο Άγιαξ που νίκησε εύκολα τον ΑΠΟΕΛ.
Στον 8ο όμιλο, τέλος, η ισοπαλία της Πόρτο με τη Σαχτάρ στο «Ντραγκάο» δεν επηρέασε την τελική κατάταξη στον όμιλο, αφού οι «Δράκοι» θα ήταν ούτως ή άλλως πρώτοι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
Η τρίτη θέση που οδηγούσε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ κατέληξε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, που με δύο νίκες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, η τελευταία εκ των οποίων επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ανέτρεψε τα δεδομένα και θα συνεχίσει στην Ευρώπη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη