16 Δεκ 2014

Μπουτάρης: ο δίδυμος αδελφός του Ερντογάν, δολοφονεί πολιτικά

Πολλά τα κοινά στοιχεία για να θεωρηθεί απλή η ομοιότητα – Πρώτα η πολύ σοβαρή (και ταυτόχρονα αστεία) δήλωση  για το «οθωμανικό παρελθόν της πόλης, για το οποίο τολμούμε να πούμε ότι δεν ντρεπόμαστε» – Και δεύτερον: ο τρόπος που πολιτεύεται – Χθες, άδειασε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο και αποφάσισε, ηγεμονικά και σουλτανικά, μόνος του, να παραγγείλει του δικηγόρου έφεση κατά απόφασης που δικαίωνε πέντε (5) εργαζομένους – Πλην ενός ψελλίσματος διαμαρτυρίας του Μηταφίδη, άλλος ήχος δεν δραπέτευσε από τα άλλοτε και αλλού ομιλητικότατα στόματα των λοιπών 48 συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου – Ούτε καν από αυτούς που δολοφονεί πολιτικά...

Γράφει ο Θάνος Τάκης



Πολύ πρόσφατα έξι αιρετοί εκλήθησαν σε απολογία για να διαπιστωθεί εάν υπέπεσαν στο «πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια», καθώς στο πλαίσιο της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισαν να μην ασκηθεί προσφυγή στο εφετείο κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τους συμβασιούχους και διέτασσε την παραμονή τους στον δήμο, ευθυγραμμιζόμενοι με την αντίληψη και την κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και παρότι η σύνθεση της ΟΕ είναι ιδεολογικά πολύχρωμη και τα πολυσέλιδα απολογητικά υπομνήματα προσωπικά, ταυτόχρονα ακολουθούσαν ενιαία υπερασπιστική γραμμή, που επικεντρώνεται στο γεγονός ότι οι επίμαχες αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής ελήφθησαν μετά από σχετική εντολή του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και στην παραδοχή που έγινε και από το ίδιο το δικαστήριο που έκρινε την υπόθεση ότι οι συμβασιούχοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τότε, δεν μπορούσαν να κινηθούν ενάντια στην δικαστική απόφαση.

Τότε, ένας δύσπιστος θα μπορούσε να σχολιάσει ότι δεν είναι τυχαίο όλα αυτά συνέβαιναν κατά το προεκλογικό διάστημα, ένας λόγος παραπάνω να κριθεί ότι ήταν απαραίτητοι οι 560 συμβασιούχοι (και οι ψήφοι των ιδίων και των κοντινών ανθρώπων τους).

Τότε ο Μπουτάρης ζούσε υπό ασπίδα προστασίας και μοναδικής ασυλίας.

Τότε ο αγαπημένος του super-ήρωας Ευάγγελος (μεγάλη η χάρη και τα χατίρια του) δεν αντίκριζε το τσουνάμι της εκλογικής αναμέτρησης που τώρα βλέπει να έρχεται με ταχύτητα να καταπιεί με μια χαψιά ακόμη και έναν του δικού του μεγέθους.

Τότε, το παρεάκι ήταν πανίσχυρο και δεν λογάριαζε συνέπειες...

Ακολούθησε η περίπτωση των πέντε συμβασιούχων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνών και Άθλησης που επίσης δικαιώθηκαν πρωτοδίκως, με αντίστοιχη νομική κρίση όπως εκείνη των 560. Εκ νέου, το Δημοτικό Συμβούλιο, πατώντας επάνω στην πρότερη κρίση του, αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση, όπως και παλαιότερα.

Αποφασίστηκε και ψηφίστηκε. Πριν μερικές μέρες, αρχές Δεκέμβρη.

Έλα όμως που αυτή τη φορά κάτι άλλαξε. Διότι μόλις έγινε γνωστή η (ταχύτατη) ακύρωση της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης να μην ασκήσει έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τους πέντε συμβασιούχους αναγνωρίζοντας τους το δικαίωμα να απασχολούνται ως αορίστου χρόνου. Ακύρωση που εκπορεύθηκε εκ μέρους του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Καρούντζου. Μια απόφαση που απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, μετά από ερώτημα που δέχτηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, είπε πως «σήμερα δόθηκε εντολή στο δικηγόρο να ασκήσει έφεση, παρόλο που διαφωνούμε. Η μη έφεση έχει βαριές επιπτώσεις».

Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μίλησε για «ακύρωση» αλλά και «άδειασμα» από την πλευρά του δημάρχου. Και έθεσε το ακόλουθο ερώτημα: «Πώς είναι δυνατόν να προχωρά σε τέτοια ενέργεια, όταν για ανάλογη περίπτωση διώκονται δημοτικοί σύμβουλοι;», υποστήριξε.

Το ερώτημα που δεν έθεσε είναι εάν ο δήμαρχος, ο οποιοσδήποτε δήμαρχος, έχει τέτοιο δικαίωμα. Να ακυρώνει ντε φάκτο, δηλαδή, ληφθείσες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Να παραγγέλνει μόνος του, σε δικηγόρο της αρεσκείας του, εφέσεις.

Τούτο διότι, έφεση με εντολή Μπουτάρη θα καταπέσει ως ασκηθείσα χωρίς την απόφαση του αρμοδίου οργάνου που πρέπει να τη λάβει. Άρα θα απορριφθεί! Ποιος κοροϊδεύει ποιον, αναρωτιέμαι...

Κι ένα άλλο ερώτημα δεν έθεσε ο Τριαντάφυλλος (που είναι μέσα σε αυτούς που διώκεται για την προηγούμενη περίπτωση).

Ποιοι είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν ζήτημα με την αλλαγή στάσης του δημάρχου. Η οποία, θεωρήστε το δεδομένο, θα έχει συνέπειες.

Διότι θα έχει συνέπειες η παραδοχή ότι η «μη έφεση έχει βαριές επιπτώσεις».

Θα έχει συνέπειες σε βάρος του κ. Μηταφίδη, του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και θα έχει συνέπειες σε βάρος του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, που είναι ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αυτοί οι συγκεκριμένοι αιρετοί θα αντιμετωπίσουν ποινές που ίσως είναι και ιδιαίτερα βαριές. Αργία ή και έκπτωση.

Θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μόνοι τους.

Η αλλαγή νοοτροπίας, στρατηγικής και φρασεολογίας του κ. Μπουτάρη δεν είναι τυχαία. «Σώζοντας» δήθεν τους πολλούς στο Δημοτικό Συμβούλιο (αλλά ουσιαστικά συγκεκριμένους λίγους και εκλεκτούς), αποδεχόμενος την ενοχή, καθώς με τυχόν παράλειψη κατάθεση έφεσης γνωρίζει ότι υπάρχουν βαρύτατες επιπτώσεις, καίει συγκεκριμένους λίγους, στην Οικονομική Επιτροπή.

Και φυσικά, καρφάκι δεν του καίγεται για τον Τριαντάφυλλο.

Αλλά η καταιγίδα θα πλήξει τον Ζέρβα.
Και αυτό δεν γίνεται εν αγνοία του Μπουτάρη.

Όπως όμως είναι γνωστό, ο σουλτάνος δεν έχει φίλους.
Μόνο υποτακτικούς.

Να τον χαίρεστε, εσείς που πιστέψατε σε αυτόν.

Χθες, σας δολοφόνησε πολιτικά...





ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ–ΘΡΑΚΗΣ, Έλεγχος νομιμότητας της αριθμ. 1404/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, 11.12.2014:





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη