8 Δεκ 2014

Τι απαγορεύεται στη Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη;

Που'σαι νιότη (λέμε τώρα) που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!

Ώστε καλά έκανε ο "αυστηρός" Μπουτάρης και κατέβασε το πανό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι;

Μόνο που τρία χρόνια πριν, έκανε το ακριβώς αντίθετο! Αν δεν γνωρίζετε το γιατί, πάρτε μια ιδέα...

Γράφει ο προσεκτικός παρατηρητής

Ήταν 10 Σεπτεμβρίου 2011 που ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβαινε για πρώτη φορά τα σκαλιά του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης ως πρωθυπουργός. Για την ακρίβεια ήταν η δεύτερη φορά που ερχόταν ως πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, αλλά η πρώτη που θα έμπαινε στο δημαρχείο, που χάρη στις σοφές του πολιτικές επιλογές είχε “δικό του” δήμαρχο.

Όπως διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία εκείνης της ημέρας, λίγο πριν την επίσκεψη του κ.Παπανδρέου:

“Στις 10 το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ, παρά την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, μπήκαν αιφνιδιαστικά στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, παρουσία του δημάρχου, πέρασαν στο μπαλκόνι και με σχοινιά άπλωσαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε "Μας κόβουν μισθούς, συντάξεις, μας πετούν στην ανεργία, μας φορτώνουν χαράτσια".


Τα πανό το μετέφεραν σε κομμάτια και το συναρμολόγησαν επί τόπου.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το δημαρχείο στις 14:15 και ο δήμαρχος ρωτήθηκε για το πανό: «Το πανό θα φύγει όταν θα φύγει ο πρωθυπουργός. Δεν ενοχλεί κανέναν εκεί», είχε απαντήσει ο κ.Μπουτάρης.

Όπως κι έγινε.

Θυμηθήκαμε αυτήν την παλιά ιστορία με αφορμή τη χθεσινή αντιπαράθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με το ΣΥΡΙΖΑ για ένα πανό που είχε αναρτήσει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στο δημαρχείο.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κρέμασε ένα πανό το οποίο έγραφε «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Ανεργίας».



Όπως διαβάσαμε στο BHMA, “η ανάρτηση του πανό στο δημαρχείο εξόργισε τον Γ.Μπουτάρη, που τόνισε ότι για την ανεργία δεν έχει ευθύνη ο δήμος.” http://www.tovima.gr/society/article/?aid=657368

Το ΒΗΜΑ μας πληροφορεί ότι αυτοπροσώπως “ο δήμαρχος κατέβασε το πανό και επιχείρησε να το πάρει, τραβώντας το από τα χέρια των μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε ότι εάν το πανό αναρτηθεί εκ νέου θα καλέσει την αστυνομία, ενώ ένας από τους άνδρες της ασφάλειάς του έβρισε τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.”



Έχει ηθικό δίδαγμα η ιστορία;

Ναι, πολλά.

·  Η ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν ήταν εξέλιξη που είχε να κάνει με τις Κάννες, το δημοψήφισμα και όλα τα υπόλοιπα. Ήταν προδιαγεγραμμένη και ότι έφθειρε τον Παπανδρέου, ήταν καλοδεχούμενο. Επιθυμητό και προωθούμενο.

Τώρα, ότι στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης είναι επικίνδυνο διότι διακυβεύεται η τύχη του Ευάγγελου. Κι όποιος γνωρίζει τον Ευάγγελο, ξέρει ότι εξυπνάδες δε σηκώνει από τους υποτακτικούς. Γι’ αυτό πήγε και το κατέβασε ο ίδιος.

·  Για τους ηλίθιους του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν προτείνει στο κόμμα τους να στηρίξει τον Μπουτάρη στις εκλογές με αντάλλαγμα τον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου, ας μη μιλήσουμε. Βεβαίως το κόμμα τους δεν τους άκουσε. Αλλά ο επικεφαλής της κομματικής παράταξης, δεν είπε κουβέντα, όταν οι υποψήφιοι του Μπουτάρη, ανάμεσα στις δυο εκλογικές Κυριακές τον ευχαριστούσαν δημοσίως για την κατεύθυνση που δίνει υπογείως στους ψηφοφόρους. Ανακοίνωση από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για το πανό  δεν έχει βγει ακόμη. Όπως διαβάζουμε στο iefimerida: “Ο δημοτικός σύμβουλος με τη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» Τ. Μηταφίδης επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά δεν απαντά στο τηλέφωνο”.

Μάλλον δεν επέμεινε γιατί ξέρει τι μπορεί να θυμηθεί και να του θυμίσει δημόσια ο Μπουτάρης.

·  Ο προσωπικός ασφαλίτης του Μπουτάρη καταγγέλλει τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ για “μαλακίες”
(Δείτε στο 1:15’’)


·  Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ YESMAN ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

·  Στη Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη, μπορείς να παρκάρεις όπου θέλεις, να απλώνεις τα τραπεζάκια σου όπου θέλεις, να μοιράζει τα λεφτά του ταμείου, όπως θέλεις, ΑΛΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ! (Δείτε στο 1:00'')




Καλα ξυπνητούρια Τριαντάφυλλε! Ο Μπουτάρης επέλεξε την αντιπολίτευση που τον βολεύει και δεξιά και αριστερά...


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη