16 Δεκ 2014

Γιατί υπάρχει αισιοδοξία στο Μαξίμου ενόψει Προέδρου!

Τελευταία ημέρα η σημερινή πριν την αυριανή εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την προεδρική εκλογή. Στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες, καθώς μέρα με την ημέρα τα δεδομένα
αλλάζουν. «Πολιτικός χρόνος υπάρχει αρκετός, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου» τονίζει συνομιλητής του Α. Σαμαρά.

Το βασικό στοιχείο που τονίζουν ξανά και ξανά στα πρωθυπουργικά επιτελεία, είναι πως η κάθε ψηφοφορία είναι αυτοτελής, πως δηλαδή, δε σημαίνει πως τα ίδια δεδομένα που ισχύουν στις πρώτες εκλογές για την προεδρία, δεν θα ισχύουν μέχρι και την τρίτη και καθοριστική ημερομηνία.

Για το λόγο αυτό και στο Μαξίμου δεν έχουν ενιαία τακτική σε όλο αυτό το διάστημα, αλλά θα την αλλάζουν ανάλογα με τα αποτελέσματα και με τους εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες που διαμορφώνονται.

Ταυτόχρονα, «κόβεται» κάθε συζήτηση περί αλλαγής του Σταύρου Δήμα.

Η κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή, έχει χαράξει τη στρατηγική της σε σχέση με τρία μέτωπα:

Πρώτον, τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Δεύτερον, σε σχέση με τους ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι σημαντικός αριθμός βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα “σπάσουν” την κομματική γραμμή παρά τις δημόσιες δηλώσεις.

Τρίτον, σε σχέση με τη ΔΗΜΑΡ. Μετά και τη δήλωση του Φώτη Κουβέλη πως δεν θα θεωρήσει αποστάτες όσους ψηφίσουν «κατά συνείδηση» θα υπάρξουν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι θα επιλέξουν τη συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζητώντας τη διεξαγωγή εκλογών μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης και θα οδεύσουν προς το Ποτάμι, στα χνάρια του Πέτρου Τατσόπουλου.






 crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη