16 Δεκ 2014

O Μπουτάρης ψηφιζει Καλαφάτη!

Την έντονη αντίδραση βουλευτών και υποψηφίων- πιθανών και βέβαιων- της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης προκάλεσε η δήλωση του Σταύρου Καλαφάτη, με την οποία προσπάθησε να δώσει τέλος στο θέμα που είχε δημιουργηθεί με την περιοδεία, την οποία έκανε ως «επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης» στο Β’ Διαμέρισμα.

Γράφει ο προεκλογικός ρεπόρτερ


«Από τη μία δηλώνει ότι δεν προβλέπει εκλογές και από την άλλη παίρνει πέντε- έξι δημοτικούς συμβούλους για κάλυψη και κάνει περιοδείες, τόσο στημένες για τις εκλογές, που το μόνο που έχει να δηλώσει είναι ότι βρήκε τη συζήτηση με τους κατοίκους του Β Διαμερίσματος, «πολύ ενδιαφέρουσα», έλεγε ένας από αυτούς.

«Την ώρα που η κυβέρνηση και το κόμμα, προσπαθούν να πείσουν ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές, ο Σταύρος κάνει προεκλογικές περιοδείες, φορώντας δήθεν το καπελάκι του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης», έλεγε συνυποψήφιος του, εκφράζοντας την οργή του για τον τρόπο με τον οποίο στήνεται το προεκλογικό παιχνίδι.

«Εμείς δηλαδή δεν έχουμε πρόσχημα να περπατάμε στους δρόμους κι ο Σταύρος κάνει χρήση σε βάρος μας, ενός ρόλου που σε εμάς οφείλει», τόνιζε στέλεχος του χώρου, που δηλώνει ότι εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποδεχτεί την πρόταση που έγινε να είναι υποψήφιος, για να προσθέσει ότι θα ζητήσει από τη Συγγρού συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Ένας άλλος υποψήφιος θύμιζε ότι ο Κώστας Γκιουλέκας στις εκλογές του 2012 ήταν πολύ προσεκτικός στη χρήση της ιδιότητας του επικεφαλής της παράταξης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και κατηγορούσε τον Καλαφάτη ότι «αντί να κάνει αντιπολίτευση στο Μπουτάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάθεται και τα τρώει όλα για να κάνει ‘’αντιπολίτευση’’ στους δρόμους». «Αλλά πώς να κάνει αντιπολίτευση, όταν ο Μπουτάρης καλύπτει τον ένα δικό του που κόντεψε να σκοτώσει 30 ανθρώπους και υπόσχεται στον άλλον να τον βοηθήσει να εκλεγεί στο ΦΟΣΔΑ, κόντρα σε υποψήφιο που προέρχεται από τη ΝΔ;», έλεγε σοβαρά ενοχλημένος.

Υποψήφιοι και κομματικοί παράγοντες της ΝΔ αφήνουν να εννοηθεί ότι η χαμηλών τόνων αντιπολίτευση στον Μπουτάρη έχει να κάνει με τον δεύτερο γύρο των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, στον οποίο, ο Καλαφάτης έριξε «λευκή πετσέτα».

Ισχυρίζονται ότι αυτή η επιλογή δεν είχε να κάνει τόσο με εντολή της Συγγρού, αλλά με διαπίστωση του ίδιου, ότι το προσωπικό εκλογικό κομματικό του ακροατήριο, είναι φιλικό στον Μπουτάρη και δε θέλησε να συγκρουστεί μαζί τους, για να μην τους χάσει στις βουλευτικές.

Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η πρόσφατη ανάρτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Πρωτοβουλίας, Γιώργου Δημαρέλου για «σταυρό στον Καλαφάτη» στις βουλευτικές εκλογές, δεν είναι τυχαία. 




Ο Δημαρέλος δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο χωρίς την εντολή ή τουλάχιστον την έγκριση του Μπουτάρη, προσέθεταν: 

«Ο Σταύρος πρέπει να αποφασίσει. Αν νομίζει ότι θα τον βγάλει βουλευτή ο Μπουτάρης, να ξέρουμε, τι να ψηφίσουμε», έλεγαν.


Μπουτάρης και στο ΦΟΣΔΑ!

Την ίδια στιγμή, αρνητικά σχόλια προκάλεσε και ο τρόπος της απόσυρσης της υποψηφιότητας του δημοτικού συμβούλου της ομάδας Καλαφάτη, Δημήτρη Κούβελα από τη διεκδίκηση της θέσης του προέδρου του ΦΟΣΔΑ, κόντρα στον Μιχάλη Γεράνη.

Ο κ.Κούβελας, σε δήλωσή του είπε ότι αποσύρεται, για να μην κάνει κακό στο κόμμα, γεγονός που οδήγησε στο σχόλιο γνωστού αυτοδιοικητικού, ότι με τη δήλωση του παραδέχεται πως γνώριζε ότι η υποψηφιότητά του κάνει κακό στο κόμμα, καθώς, όπως ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε, στην υποψηφιότητά του είχε ωθηθεί και από στελέχη άλλης παράταξης, που όμως δεν του αρκούσαν για να βγει.

“Γιατί να μη συνδυάσουμε, έλεγε, την επιθυμία του Κούβελα να είναι πρόεδρος στο ΦΟΣΔΑ με την επιθυμία του Μπουτάρη να εμπλακεί ενεργά στη διαχείριση των σκουπιδιών;” έλεγε ο ίδιος αυτοδιοικητικός, ο οποίος επικαλούνταν πληροφορίες από το περιβάλλον του Μπουτάρη, που έλεγαν ότι καλό θα είναι ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ να είναι από το Δήμο Θεσσαλονίκης. “Σε τι ακριβώς ήθελε να βοηθήσει ο Δημητράκης και δεν τον θέλαμε; Να μας πει ότι κανένας από τους αυτοδιοικητικούς ΝΔκράτες που ασχολούνται τόσα χρόνια με την αυτοδιοίκηση δεν ήταν ικανός και περιμέναμε αυτόν; αναρωτιόταν με νόημα.

«Οι μόνες νίκες που έχουμε σημειώσει τον τελευταίο καιρό», έλεγε το ίδιο στέλεχος, «δεν προήλθαν από τους γαλαζοαίματους και τους άκαπνους, αλλά από τον Κυρίζογλου και τον Γεράνη, που μόνοι τους κέρδισαν την καταξίωση τους».

Υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος παραδέχτηκε ότι «τέτοια ζητήματα προκαλούν κακό στην κομματική εικόνα εν όψει εκλογών», αλλά εξέφραζε την βεβαιότητά του, ότι θα έχουν καλυφθεί από το διακύβευμα των εκλογών που θα είναι μείζον.

«Κάθε φορά που χάνουμε, έχουμε μία σοβαρή ανανέωση του πολιτικού μας προσωπικού. Δεν πρέπει να πληρώσουν αυτοί που έφεραν το κόμμα σε αυτήν την κατάσταση;», έλεγε άλλος υποψήφιος.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη