31 Δεκ 2014

To απόλυτο μπάχαλο

Τους 13 έφτασαν σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή οι νεκροί του «Norman Atlantic», μεταξύ των οποίων και δύο Αλβανοί ναυτικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Αυτό ανακοινώθηκε στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται αμείωτες Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα αφού οι ιταλικές αρχές έχουν διαπιστώσει ήδη την παρουσία παράνομων μεταναστών μεταξύ των επιβατών και θεωρούν μη αξιόπιστη τη λίστα των επιβαινόντων. Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι απόψε εντοπίστηκε και περισυνελέγη άλλο ένα πτώμα από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.

Οι ιταλικές αρχές κάνουν λόγο για παράνομους μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο και δεν είναι καταγεγραμμένοι στις λίστες επιβατών Με ενημέρωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στις 8 το βράδυ, οι επιβεβαιωμένες διασώσεις Ελλήνων φθάνουν τις 236. Ο αριθμός περιλαμβάνει και τους μαζί με τους επιβαίνοντες που βρίσκονται στο πλοίο «San Giorgio» και σε λίγο θα φθάσει στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

Παράλληλα, σύγχυση επικρατεί στα ιταλικά ΜΜΕ καθώς υπάρχει κομφούζιο σε ό,τι αφορά τον συνολικό αριθμό των επιβατών του «Norman Atlantic» καθώς και τον αριθμό διασωθέντων και αγνοουμένων. Νέες εικόνες από την επιχείρηση προσέγγισης και διάσωσης του Λιμενικ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη