31 Δεκ 2014

Λευκός ερχομός του 2015

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό της Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα. Μακεδονία, Θράκη Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 06 έως 01 βαθμούς κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία από μείον 20 έως μείον 01 βαθμούς κελσίου. Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρα έντονες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 05 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Κυκλάδες, Κρήτη Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στις Κυκλάδες 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Στα νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: στα βόρεια από 02 έως 06 και στα νότια από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.
Αττική Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαιτέρα έντονες κυρίως στη δυτική, τη βόρεια και την ανατολική Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στο κέντρο της Αθηνάς. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 04 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλονίκη Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 04 έως 01 βαθμούς κελσίου. Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το τριήμερο Ισχυρές καταιγίδες και 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές σε όλη τη χώρα το επόμενο τριήμερο. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με παγετό.
Τετάρτη 31/12 Στην Ήπειρο νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί με ασθενείς χιονοπτώσεις που γρήγορα θα σταματήσουν. Στο Ιόνιο άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιονιά στα ορεινά. Στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα χιονόνερο. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα Βόρεια θα είναι ισχυρός.
Πέμπτη 01/01/215 Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονοπτώσεις ακόμα και στις νοτιότερες περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της νότιας νησιωτικής χώρας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο νότιο Αιγαίο. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν. Άνεμοι Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός. Στη βορειοδυτική Μακεδονία θα είναι ολικός.
Παρασκευή 02/01/215 Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα χιονόνερο και στα νοτιοανατολικά πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Άνεμοι Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Στη βορειοδυτική Μακεδονία θα είναι ολικός.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη