4 Ιαν 2015

Πανοζάχος: κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος...

Μετά τις διευκρινήσεις του υπουργείου οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου, για όσους αμείβονται με «μπλοκάκι» , ο
οικονομολόγος MSc-φοροτεχνικός και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Πανοζάχος, έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Η κυβέρνηση από το 2013 έχει να αναγνωρίσει την διαχρονική φορολογική αδικία που υπήρχε για τους απασχολούμενους με το καθεστώς "μπλοκάκι"  και νομοθέτησε την φορολόγησή τους ως μισθωτούς . Το ίδιο φορολογικό καθεστώς -ορθά- ισχύει και το 2015. Αντίθετες απόψεις που έχουν διατυπωθεί δεν ευσταθούν .
Μάλιστα θεωρώ ότι στις επικείμενες φορολογικές ελαφρύνσεις που σχεδιάζονται πρέπει να συμπεριληφθεί και η κατάργηση του "τέλους επιτηδεύματος" για όσους απασχολούνται με το καθεστώς  "μπλοκάκι" γιατί έτσι θα επιτευχθεί η πλήρης φορολογική εξίσωση αυτών με τους λοιπούς μισθωτούς.
Είναι σημαντικό για την κοινωνία που έχει ταλανιστεί από την αυξημένη φορολογική επιβάρυνση των τελευταίων ετών να μην "βομβαρδίζεται" από ανυπόστατες πληροφορίες  γιατί η οικονομία επηρεάζεται από την διαμορφούμενη ψυχολογία των πολιτών.

Είναι σημαντικό στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε να επικρατήσει η αλήθεια και η υπευθυνότητα  όλων".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη