14 Μαρ 2015

Πρωτοβουλία συναίνεσης από τον ΠτΔ: «Ρόλος μου να ενώσω τις δημοκρατικές δυνάμεις»

Τα συγχαρητήρια της πολιτικής, στρατιωτικής και δικαστικής ηγεσία, για την ανάληψη των καθηκόντων του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, δέχθηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Δεν θα είναι τυπικός ο ρόλος μου, θα είναι στο πλαίσιο του

Συντάγματος» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι «θα εξαντλήσω τα περιθώρια μαζί με τις δημοκρατικές δυνάμεις, ώστε ο λαός να βρει το δρόμο του και ο τόπος την αξιοπρέπειά του».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο τον Πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καθώς και υπουργοί και εκπρόσωποι της στρατιωτικής και δικαστικής εξουσίας. 

Ο κ. Παυλόπουλος προανήγγειλε πρωτοβουλίες συναίνεσης και τόνισε ότι, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του, θα κάνει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα. Σε ό,τι αφορά στη συναίνεση θα αναλάβω πρωτοβουλίες που προβλέπονται στο πλαίσιο των Συντάγματος. Το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών λειτουργεί σύμφωνα με συνθήκη του πολιτεύματος, που λειτουργεί υπό τον όρο ότι θα το δεχθεί ο πρωθυπουργός. Ρόλος μου είναι να μπορέσω να ενώσω τις δημοκρατικές δυνάμεις.
Παράλληλα, άσκησε κριτική στη σημερινή Ευρήπη, τονίζοντας ότι πρέπει να βρει τον προσανατολισμό της, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές άρχές.
Όταν μιλάμε για μνημόνια πρέπει να εξετάζουμε σε τι συνθήκες υπογράφησαν. Η νομισματική Ένωση ήταν μέρος της ενοποίησης. Η ευρωζώνη βρέθηκε ανέτοιμη, δεν οργανώθηκε για να φτιάξει μνημόνια. Πρέπει η Ευρώπη να γυρίσει στην κατεύθυνση των πυλώνων που είχε. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική Ένωση. Είναι Ευρώπη των λαών, των δικαιωμάτων για να μην ζήσουν οι λαοί τον εφιάλτη των παγκοσμίων πολέμων.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη