7 Μαΐ 2024

Πως Το Άγιο Φως βγήκε μέσα από κολόνα...

Αυτή η κολόνα, έσκασε από αναπτήρα... θέλουν να μας πουν κάποιοι; 


Το έτος 1579, οι Αρμένιοι δωροδόκησαν τους Τούρκους, να μην αφήσουν το δικό μας Πατριάρχη, τον Σωφρόνιο Δ’, να μπει μέσα στο Ναό της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο, για να πάρει το Φως της Αναστάσεως και να μπει ο Πατριάρχης ο δικός τους. Μπήκε ο

Πατριάρχης ο δικός τους μέσα και οι φρουροί έκλεισαν τις πόρτες της Εκκλησίας, ώστε όταν έρθει ο Ορθόδοξος Πατριάρχης, να μην μπορεί να μπει στην Εκκλησία.


Δύο ώρες και πλέον ήταν μέσα στο κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου ο Πατριάρχης ο Αρμένιος και το Άγιο Φως δεν του δινόταν.


Όταν ήρθε από έξω με την κουστωδία του ο Ορθόδοξος Πατριάρχης στάθηκε εκεί μπροστά έξω στη θύρα προσευχόμενος και κλαίων, διότι πίστευε, ότι για τις πολλές του αμαρτίες έγινε αυτό το πράγμα.


Όπως είναι μεγάλη η πόρτα της Αναστάσεως, υπάρχουν 3 κολόνες στο ένα μέρος και 3 κολόνες στο άλλο μέρος. Εκεί που στεκόταν ο Πατριάρχης Σωφρόνιος Δ' στην αριστερά πλευρά της πόρτας, ακούστηκε ξαφνικά ένας δυνατός κρότος, λες και έσκασε βόμβα και η μεσιανή η κολόνα διερράγη και βγήκε από εκεί το Φως της Αναστάσεως! Και πήρε ο Πατριάρχης με την δάδα του και έδωσε στον κόσμο το Άγιο Φως και έμεινε στα κρύα του λουτρού μέσα, ο Πατριάρχης ο Αρμένιος και τελικά έφυγε ντροπιασμένος.


Μάλιστα από πάνω υπήρχε ο Τούρκος φρουρός, ο Εμίρης Τούνομ, που είδε το αξιοθαύμαστο αυτό γεγονός και φώναξε και είπε:


- Αυτός ο αληθινός Θεός ο πραγματικός!


Και πίστεψε στον Χριστό! Και τον κάψανε οι Τούρκοι, για να μην μαθευτεί το γεγονός. Τα Άγια λείψανα του Αγίου Τούνομ υπάρχουν στην Μονή της Μεγάλης Παναγίας, ένα από τα 20 μοναστήρια που υπάρχουν γύρω - γύρω από το ναό της Αναστάσεως.


Όσοι πήγαν στους Αγίου Τόπους και προσκύνησαν την κολόνα αυτήν διαπίστωσαν, ότι ευωδιάζει! Και η κολόνα είναι εκτεθειμένη μέσα στον ήλιο, μέσα στην σκόνη, μέσα στον αέρα, μέσα στην βροχή.


«Εάν εσείς σιωπήσετε οι λίθοι κεκράξονται...» (Λουκ. 19,40). Θα μιλάνε δηλ. τα λιθάρια ότι ένας είναι ο πραγματικός Θεός.


Δεν έχουμε λοιπόν εμείς να κάνουμε με παραμύθια. Δεν έχουμε να κάνουμε με θεωρίες του κάθε κατεργάρη που ήρθε να φτιάξει θρησκεία.


Έχουμε να κάνουμε με αυτόν τον Χριστό, ο οποίος έχει αφήσει τα αποτυπώματά του εκεί πέρα...


Δημήτριος Παναγόπουλος

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη