Κοσμοσυρροή για τα δωρεάν μαθήματα πληροφορικής ΟΑΕΔ: Κοσμοσυρροή για τα δωρεάν μαθήματα πληροφορικής Περί τους 23.000 ανέργους έχουν υποβάλει, από τις 26 Φεβρουαρίου, αίτηση εγγραφής στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που υλοποιείται από κοινού με τη Microsoft Hellas και αφορά την παροχή δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής.
Το πρόγραμμα με την ονομασία «Ακαδημία Πληροφορικής» προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες στους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ άνεργους. Σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, πρόκειται για «σημαντική πρωτοβουλία, που δίνει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, σε έναν τομέα που μπορεί να τους ανοίξει προοπτικές απασχόλησης».
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προσφέρει: - Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμό, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων. - Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης. - Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype» το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν ερωτήσεις και σχόλια σε πραγματικό χρόνο. - Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: Μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού, τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων. - Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με αποθηκευτικό χώρο 50 GB, ημερολόγιο και tasks. - Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.
Τέλος, ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα «κατεβάσματος» των μαθημάτων.