20 Απρ 2015

Φρούριο ο Κορυδαλλός- Συλλαλητήρια και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Φρούριο είναι ο Κορυδαλλός όπου αρχίζει σήμερα στην ειδικά διαμορφώμενη δικαστική αίθουσα των Φυλακών η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Από νωρίς το πρωί η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις οδούς Σολωμού, Χοζοβιωτίσσης, Νικηφορίδη και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους ενώ όποιος δεν έχει διαπίστευση δεν μπορεί να προσέλθει στο χώρο της δικαστικής αίθουσας αλλά και έξω από αυτήν.

Λίγα λεπτά μετά τις 8 οι γονείς του άτυχου Παύλου Φύσσαέφτασαν στις φυλακές ενώ ο δικηγόρος του εκτίμησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως η δίκη θα αναβληθεί καθώς δεν χωρούν όλοι στην αίθουσα.

Να σημειωθεί ότι η δίκη θα συμμετάσχουν 69 κατηγορούμενοι,300 μάρτυρες, 120 συνηγόροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, ενώ θα παρακολουθούν 100 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.
Σε εξέλιξη συλαλλητήρια- Κλειστά τα σχολεία

Με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης είναι σήμερα κλειστά ενώ έχουν προγραμματιστεί τέσσερις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

Στο δημαρχείο Κορυδαλλού, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, καλεί σε συγκέντρωση ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας Πειραιά. Η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής), όπου θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει κηρύξει τεράωρη στάση εργασίας.

Επίσης, ναυτεργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται και στο Κρατικό Νίκαιας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη