20 Απρ 2015

Δίκη της Χ.Α.: Πρώτος μάρτυρας ο πατέρας του Φύσσα

 Πρώτο μάρτυρας  ο πατέρας του αδικοχαμένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα,   στην ειδικά διαμορφώμενη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η πολύκροτη δίκη για την μακροχρόνια εγκληματική δράση τηςΧρυσής Αυγής. Στο εδώλιο θα καθίσουν 69 μέλη της οργάνωσης.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια περιμετρικά των φυλακών. Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους από το πρωί, ενώ όποιος δεν έχει διαπίστευση δεν μπορεί να προσέλθει στο χώρο της δικαστικής αίθουσας αλλά και έξω από αυτήν.


Η δίκη είναι πρωτόγνωρη από πλευράς μεγέθους με 69 κατηγορούμενους, 300 μάρτυρες, 120 συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, 100 διαπιστευμένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Σημειώνεται ότι, με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης είναι σήμερα κλειστά ενώ έχουν προγραμματιστείτέσσερις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, με στόχο την ηθική στήριξη των μαρτύρων και την καταδίκη της δράσης της Χρυσής Αυγής.



nooz.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη