5 Μαΐ 2015

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ! Άγριος καβγάς για τους διορισμούς Κατρούγκαλου

Τη θεωρία των δύο εθνών του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπένζαμιν Ντισραέλι, αλλά και αποφθέγματα των
Λένιν και Γκράμσι επικαλέστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να απαντήσει στις αιχμές εις βάρος του σε σχέση με την νομική εκπροσώπηση δημοσίων υπαλλήλων από το δικηγορικό του γραφείο.

Μητσοτάκης: Τακτοποιείτε πελάτες σας

Το θέμα έχει θέσει κατ΄ επανάληψη από χθες το βράδυ, οπότε και ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκδημοκρατισμό του δημοσίου, η αντιπολίτευση. Μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει απειλήσει με αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε επικαλούμενος και τον Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του υπουργικού συμβουλίου. «Δεν μπορείτε να νομοθετείτε και με τον τρόπο αυτό να τακτοποιείτε πελάτες σας» ανέφερε ο πρώην υπουργός. Προς επίρρωσιν των επιχειρημάτων του έκανε χρήση των συμφωνητικών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ημερομηνία 27/1/2015) από τα οποία, υποστήριξε, προκύπτει ότι το δικηγορικό γραφείο του υπουργού θα λάμβανε αμοιβή ακόμα και να υπήρχε νομοθετική ρύθμιση σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις των πελατών του.

Κατρούγκαλος: Η θεωρία των δύο Εθνών

Ο κ. Κατρούγκαλος δεν άφησε αναπάντητη την αιχμή του. Επικαλούμενος τη θεωρία των δύο Εθνών, των λίγων και πλουσίων, και των πολλών και φτωχών, αντέτεινε: «Η Αριστερά, αλλά και εγώ προσωπικά δεν έχουμε προνομιακές σχέσεις με τους πολλούς». Απέρριψε τις αιτιάσεις περί σύγκρουσης συμφερόντων και διαπλοκής υποστηρίζοντας ότι δεν τίθενται τέτοια ζητήματα όταν εκπροσωπείς τους πολλούς.

«Οταν εγώ εκπροσωπούσα τους ανθρώπους αυτούς, ξεπλήρωνα ένα πολιτικό ρόλο. Εμείς θέλουμε ένα κράτος των πολλών. Και ακριβώς τα συμφέροντα τους εξυπηρετούμε όχι περιστασιακά αλλά στους δρόμους και στα δικαστήρια» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Νομίζω ότι κάνατε τα πράγματα χειρότερα» επανήλθε ο κ. Μητσοτάκης. «Είπατε ότι δεν υπάρχει διαπλοκή όταν υπερασπίζεστε τα συμφέροντα των πολλών. Ποιον κοροϊδεύετε και έρχεστε εδώ με αυτές τις ηθικολογίες. Είστε πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος και προσωπικά εσείς και ο Πρωθυπουργός που έσπευσε να σας καλύψει».

Απαντώντας ο κ. Κατρούγκαλος αφού επανέλαβε τα γνωστά περί χαλκείων ενημέρωσης, υποστήριξε ότι πρόκειται για μια υπόθεση του 2012. «Τα στοιχεία που χρησιμοποιήσατε είναι κατώτερα της ιδέας που είχα για σας. Επαναλαμβάνετε μια βρωμερή συκοφαντία. Εχω ήδη προσφύγει στην Δικαιοσύνη για το ζήτημα» επανέλαβε το κυβερνητικό στέλεχος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη