10 Μαΐ 2015

Πόλεμος στα Σκόπια: πλήρη ενημέρωση μόνο απο το taxalia! Πρώην επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών κατηγορεί τον Γκρουέφσκι!

Όπως σας μεταδώσαμε πρώτοι στην Ελλάδα χθες τις μάχες στο Κουμάνοβο, μαζί με βίντεο όπου ακούγονται οι πυροβολισμοί από τον


εκεί ανταποκριτή μας εδώ http://taxalia.blogspot.gr/2015/05/taxalia.html συνεχίζουμε και σήμερα την ανάλυση της κρίσης που ξέσπασε στη γειτονική χώρα.

Έτσι παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές στα Σκόπια ανακοίνωσαν ότι ο πυρήνας της  αλβανικής ομάδας από την οποία ξεκίνησε το Σάββατο  η μάχη είναι εξουδετερωμένος, εμείς πληροφορηθήκαμε από τους τοπικούς πολίτες, καθώς και από ορισμένα μέλη των μέσων ενημέρωσης που διέσχισαν σήμερα την περίμετρο ασφάλειας, ότι ακούγονται ακόμη και τώρα σποραδικοί πυροβολισμοί μέσα στο Κουμάνοβο από άλλες μικρές ομάδες παραστρατιωτικών.

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ

Επίσημα ανακοινώθηκε ότι τουλάχιστον 8 μέλη της αστυνομίας σκοτώθηκαν, ενώ περισσότεροι από 35 τραυματίστηκαν.
 Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσαν ότι θα αυξήσουν την ασφάλεια των συνόρων με την ΠΓΔΜ - εδώ εμείς κρατάμε μικρό, πάρα πολύ μικρό καλάθι - ενώ  επίσημα και το Βελιγράδι δεσμεύθηκε να αναλάβει δράση από κοινού με την ΠΓΔΜ για την ασφάλεια και των δύο πλευρών στα σύνορα.
(Οι Σέρβοι τουλάχιστον το λένε στα σοβαρά)
Σύμφωνα με ορισμένες πρόσφατες πληροφορίες, συνεχείς πυροβολισμοί ακούστηκαν σήμερα Κυριακή στο μεγάλο - με  αλβανικό πληθυσμό - χωριό του Αρασίνοβο, που βρίσκεται στην ανατολική περιφέρεια της πόλης των Σκοπίων.
Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της ΠΓΔΜ, Βλάντιμιρ Pivovarov, κατηγόρησε τη σημερινή ηγεσία του VMRO-DPMNE, λέγοντας ότι η κρίση μπορούσε «να αποφευχθεί" αν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών πληροφοριών αποτελούνταν από επαγγελματίες και όχι από άσχετους πολίτες, μη αρμόδιους που ήταν απλά πιστά μέλη του κόμματος VMRO-DPMNE!
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Ѓorge Ιβάνοφ, ο οποίος ακύρωσε την παρουσία του στη Μόσχα, κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της ΠΓΔΜ καθώς και τους ηγέτες των κύριων αλβανικών κομμάτων, όπως και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, δηλαδή το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Ζόραν Ζάεφ.
 Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ίβο Κοτέβσκι, ανακοίνωσε ότι η ομάδα στο Κουμάνοβο έχει καταστραφεί και ότι 14 από τα μέλη της σκοτώθηκαν στη μάχη, ενώ οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τους ηγέτες τους, έχουν συλληφθεί.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη