28 Σεπ 2015

Χωρίς άδεια λειτουργίας, εδώ και 2,5 χρόνια, το κυλικείο μαγάλου Δήμου

Απίστευτο κι όμως … Ελληνικό!
Αν και έχουν περάσει 2 ½ χρόνια από την ημέρα που δημοπρατήθηκε το κυλικείο που στεγάζεται στο ΔήμοΣερρών (4/2/2013) αυτό λειτουργεί μέχρι σήμερα με τον φάκελο αδειοδότησης του ελλιπή, αφού εκκρεμεί ο έλεγχος από το Υγειονομικό!!!

Οι πληροφορίες μας λένε πως ο χώρος του κυλικείου δεν μπορεί να πάρει έγκριση καθώς αυτός(σύμφωνα και με τη δημοπρασία που είχε προκηρύξει ο Δήμος Σερρών) έχει έκταση 4,5 τ.μ. ενώ η ελάχιστη έκταση που προϋποθέτει ο νόμος είναι 5,00 τ.μ. για κυλικείο χωρίς παρασκευαστήριο (δηλαδή να διαθέτει και σάντουιτς ή τοστ) και 8.00τ.μ. για κυλικείο με παρασκευαστήριο.

Μετά από 2 ½ χρόνια, ο Δήμος Σερρών «αναγνωρίζοντας» (;!) το «λάθος» του και θέλοντας να «διευκολύνει» τον πλειοδότη, αποφάσισε να «μετακινήσει» το κυλικείο καταλαμβάνοντας χώρο διπλανού γραφείου.

Αυτό δημιούργησε ένα… ντόμινο αλλαγών (λόγω και στενότητας χώρου), όπου είχε ως αποτέλεσμααποθήκη/τουαλέτα (σ.σ. η οποία χρησιμοποιούνταν απο τους υπαλλήλους και ως…καπνιστήριο!!!) να«βαπτισθεί» σε… γραφείο(!!!), όπου θα μεταφερθεί γραφείο όπου εξυπηρετούνται τώρα οι δημότες!!!

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι τεχνική υπηρεσία του Δήμου πρότεινε να μεταφερθεί το κυλικείο στο ισόγειο, αλλά η πρόταση δεν …εισακούστηκε από τη διοίκηση.

Ερωτηματικά γεννούνται για τη νομιμότητα της αλλαγής του χώρου (αφού άλλος χώρος δημοπρατήθηκε ως κυλικείο), καθώς και πως η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, που είναι υπεύθυνη για την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων, επέτρεπε τη λειτουργία του κυλικείου μέχρι σήμερα;

Οταν ο Δήμος δημοπρατούσε το κυλικείο (το 2013) δεν γνώριζε το νόμο της υγειονομικής διάταξης Α1β/8577/83, άρθρο 37 όπου καθορίζονται τα τ.μ. του χώρου, με βάσει τον οποίο δεν θα μπορούσε ο πλειοδότης να λάβει άδεια λειτουργίας;;;. (εδώ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση για δημοπράτηση)

Πάντως το μονο σίγουρο είναι πως ο μόνος που δεν φταίει είναι ο …πλειοδότης, ο οποίος βρέθηκε να έχει πλειοδοτήσει έναν χώρο, που δεν μπορεί να λειτουργήσει με βάσει τη νομοθεσία!!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη