14 Σεπ 2015

Οι νέες προκλήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τον υποψήφιο βουλευτή Σερρών με τη ΝΔ , Στέλιο Καλαποτλή.

Φίλες και Φίλοι,

η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν παραδοσιακά και αναδεικνύεται , όλο και
περισσότερο στις ημέρες που διανύουμε, σε ακρογωνιαίο λίθο στήριξης κοινωνικών πολιτικών και άμεσης επίλυσης προβλημάτων της καθημερινότητάς μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα διενεργήθηκε διακομματικό debate για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ΚΕΔΕ ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ανάγοντας την Τ.Α. σε ξέχωρη και ιδιαιτέρως βαρύνουσα θεματική.
Mε δεδομένη την βούλησή μου να συνδράμω ενεργά και να συμπράξω με τα αυτοδιοικητικά στελέχη από τη μεριά της κεντρικής πολιτικής σκηνής, έχω να επισημάνω τις καίριες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά για να προασπίσουμε την ποιότητά ζωής των συμπολιτών μας:

• Διαυγή στόχευση για την διαμόρφωση της Τριετούς Στρατηγικής της Δημόσιας Διοίκησης.

•Παρεμβάσεις στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» όπου χρειάζεται για τη στήριξη της λειτουργικότητάς του  .

•Άμεση διασφάλιση της χρηματοδοτικής ροής των νομοθετημένων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , που έχουν ήδη “φυλορροήσει” λόγω των άστοων επιλογών και της αδικαιολόγητης αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης , με αντίκτυπο κυρίως στις κοινωνικές παροχές των Δήμων.

•Εξειδίκευση και  εφαρμογή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, ως μοχλός ανάπτυξης των ΟΤΑ α και β βαθμού , ειδικότερα τώρα που οι εθνικοί μας πόροι έχουν εξαντληθεί.

•Δίχτυ προαστασίας γύρω από τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών και Προγραμμάτων των δήμων με το βλέμμα πάντα στο μέλλον.

Τα προβλήματα είναι γνωστά και οριοθετημένα, οι λύσεις είναι εφικτές και έχουν πλειστάκις προταθεί στους ιθύνοντες. Τώρα είναι ο καιρός για αυτούς που ξέρουν και μπορούν να διεκδικήσουν όχι μόνο officia αλλά και μερίδιο ευθύνης για το καλό του τόπου μας!



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη