10 Νοε 2015

Απόστολε Τζιτζικώστα ενοχλείς το σύστημα, πάρτο χαμπάρι !!!

Είδατε χθες τον περίφημο Ενικό ??
Διαβάστε εδώ μερικές σκέψεις  μετά την εκπομπή :

Με προσοχή παρακολούθησα το χθεσινό «στρατοδικείο» του «Ενικού».
Δυστυχώς για τους δημοσιογράφους της τράπεζας και ειδικά για τον κ.Χατζηνικολάου, ο οποίος απέδειξε ότι «αντικειμενική» δημοσιογραφία είναι να υποβάλλεις 30 ερωτήσεις σε ένα λεπτό και να μην αφήνεις τον προσκεκλημένο σου να απαντήσει, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έλαμψε με την ευγένεια, την ψυχραιμία, την ευφράδεια, την ετοιμότητα , τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου χρειάζεται επειγόντως να ανατρέξει σε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού το να μην αφήνεις τον συνομιλητή σου να ολοκληρώσει την φράση του και να ασχολείσαι με «κατινιές» του τύπου «όλη η πιάτσα το ξέρει», «με πήρε τηλέφωνο ένας πρώην βουλευτής και μου είπε να σας ρωτήσω αλλά δεν θέλει να πω το όνομα του» θα μπορούσαν να συμβούν στο, πάλαι ποτέ, «περιλάλητο» Κανάλι 69 με τους γραφικούς παρουσιαστές του και όχι σε ένα σοβαρό σταθμό, όπως το ΣΤΑΡ. Εξετέθησαν ανεπανόρθωτα και τα λεκτικά φληναφήματα του Χατζή να ρωτά τον Τζιτζικώστα αν καταδικάζει ή όχι τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο για το πραξικόπημα του 1967! Δικαίως και ο Απόστολος του απάντησε ότι θα μπορούσαν να εξετάσουν και τον ρόλο του ….Κολοκοτρώνη μετά την επανάσταση του 1821 και ότι ο ίδιος γεννήθηκε το 1978, όταν ο ελληνικός λαός είχε αποφασίσει για το ζήτημα πριν από 4 χρόνια!

 Επί της ουσίας. Είναι προφανές το σύστημα ενοχλείται από την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. Ενοχλούνται οι «βαρονίες» τα «τζάκια», οι μιντιάρχες, χυδαιολογώντας ασύστολα εναντίον του. Ενοχλούνται γιατί η ΝΔ χρειάζεται μια σαρωτική αλλαγή σε επίπεδο προσώπων και πρακτικών, ώστε να επιστρέψει στην κοινωνία που της έχει γυρίσει την πλάτη. 

Προφανώς και η επιστροφή θα ξεβολέψει όλους αυτούς που έχουν συνηθίσει να παίρνουν το δεκαχίλιαρο μηνιάτικο από τα βουλευτικά έδρανα, αδιαφορώντας για την παράταξη και κυρίως για την πατρίδα μας. Καρφί δεν τους καίγεται για τα 150 εκ. χρέη της ΝΔ, για τα οποία ευθύνονται οι ίδιοι. Τρομάζουν για τις ρηξικέλευθες θέσεις του Απόστολου με τον διαχωρισμό βουλευτή-υπουργού, την 8χρονη πρωθυπουργική θητεία, την κατάργηση τριτοκοσμικών υπουργικών και βουλευτικών προνομίων, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η δια…πάσαν νόσον και μαλακίαν βουλευτική ασυλία, η συμμετοχική διαδικασία στα εσωκομματική κοινά της ΝΔ, με την βάση της να έχει κυρίαρχο ρόλο. 

Ας μας πουν λοιπόν οι βαρόνοι, βαρονίσκοι, κομματάρχες και λοιποί παρατρεχάμενοι. Βλέπουν να έχει επαφή η ΝΔ με τους απλούς πολίτες; Τους νέους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες; Τους ενδιαφέρει να επιστρέψουν στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη τα 2.000.000 πολιτών που της γύρισαν την πλάτη από το 2004 ή επιζητούν ένα μικρό και φοβικό προς τις αλλαγές κόμμα, όπου θα συνεχίσουν οι ίδιοι να έχουν τα προνόμια τους; Το βασικό δίλημμα των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου είναι αυτό. Θέλουν οι νεοδημοκράτες, οι φιλελεύθεροι, οι κεντροδεξιοί, ο «μεσαίος» χώρος, να ξεπεράσει η ΝΔ την μιζέρια και την ηττοπάθεια και να μπει μπροστά στην αναγεννητική εθνική δοκιμασία;

Η μόνη επιλογή που έχουν είναι η υπερψήφιση του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Θόδωρος Ελευθεριάδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη