10 Νοε 2015

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ

Την σταδιακή μείωση κατά 40 άτομα, του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων που βρίσκονται δίπλα σε πρώην προέδρους της Βουλής όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και πρώην πρωθυπουργούς, αρχηγούς κοινοβουλευτικών ομάδων και αντιπροέδρους κυβερνήσεων, αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης.






Βάσει της πρότασης, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής, εφόσον αποτύχουν να εκλεγούν για δύο βουλευτικές περιόδους, χάνουν τη δυνατότητα χρήσης των τριών μετακλητών υπαλλήλων που έχουν σήμερα. Μάλιστα χωρίς μετακλητούς μένουν οι πρώην αντιπρόεδροι κυβερνήσεων και αρχηγοί κοινοβουλευτικών ομάδων που μέχρι πρότινος είχαν από έναν.

Στις πρώτες συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής, αλλά και στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από θέματα κοινής αποδοχής που δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις των κομμάτων. Η μεγαλύτερη αλλαγή που συμφωνήθηκε, ήταν αυτή της κατάργησης όλων των «ειδικών» κανονισμών της Βουλής, που λειτουργούν παράλληλα με τον Κανονισμό.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη